HERKES PLAN YAPAR



Evet, herkes plan yapıyor. Herkes her şey için plan yapıyor. Fertler, toplum mühendisleri, iç ve dış mihraklar, gizli örgütler, legal ve illegal örgütler, devletler, derin devletler, partiler, Tapınaklılar, mason örgütleri, Rotaryen ve Lions kulüpler, Neon Conlar… Hepsi hepsi bir plan peşinde. Ama Allah’ın da bir planı var. 
Dünya yüzeyinde büyük devletler sayılan ABD, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere hep bir plan yapıyor. Hepsi de dünya yüzeyinde daha çok sömürü yapabilmek için. Özellikle doğal kaynakları bol olan doğu ülkelerini sömürebilmek için binlerce plan ve bu planlara bağlı binlerce anlaşma yapmakta, binlerce entrikalarla amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. 
Bu planları uygulamaya koymak için faaliyet gösteren bir sürü gizli servis, kontrgerilla, özel harp daireleri, gladyovari örgütlenmeler hep bu iş için varlar, hepsi de yeraltı ve yer üstü kaynaklarının sömürüsüne dayalıdır. 
Dünya savaşları, mahallî savaşlar, keşifler, icatlar, bilimsel alandaki gelişmeler, seyahatler, konferanslar, antlaşmalar, birlikler, uluslararası örgütler, kuruluşlar, organizasyonlar hepsi bu sömürü amaçlıdır, şöyle veya böyle bu amaçlar doğrultusunda yapılmaktadır. 
Hileler, entrikalar, gizli servis faaliyetleri, terör örgütleri hepsi bu amaç uğruna yapılmakta. Devletler kurulmakta, devletler yakılmakta, büyük devletler parçalanmakta, topraklar işgal edilmekte, isyanlar ve işgaller sürmekte, meydan savaşları yapılmakta, suikastlar tertip edilmekte, adam kaçırılmakta, devlet adamları zehirlenmekte, uçaklar düşürülmekte, gemiler batırılmakta, ülke içi karışıklıklar çıkarılmaktadır. 
Borsalarda spekülasyonlar yapılmakta, adamlar satın alınmakta, kara propaganda yapılmakta, karşılıksız para dağıtılmakta. Yayın organları çıkarılmakta, medya şirketleri kurulmaktadır. Devrimler yapılmakta, ihtilaller tezgahlanmaktadır. 
Bütün hepsi sömürü temellidir, dün de bu gün de olup biten olayların anlamı budur, açıklanamayan birçok olayda ana neden bundan ibarettir. İnanç kavgaları bile bu alanda ikincil sebep olarak kalır. 
Evet, herkesin bir planı var, herkesin bir oyunu var. Herkesin bir planı olduğu gibi Allah’ın da bir planı var. Herkesin bir oyunu olduğu gibi Allah’ın da bir oyunu var. Herkesin bir hilesi olduğu gibi Allah’ın da bir hilesi var. Bunca plana ve zulme karşı Allah’ın da bir hesabı var. Ve hesap günü için birçok şey hazırlanmakta, ya da başka bir deyişle o gün görülecek çok büyük bir hesap var. Büyük hesap günü. 
Bunca zulüm, bunca sömürü varken ve birçok hesap bu dünyada görülemezken, elbette ilahi adaletin gerçekleşeceği bambaşka bir dünyaya ihtiyaç var. Mazlumun hakkını zalimden alacağı bir öteki dünya. Bir ebedi alem. İşte o ahirettir ve mutlak hesap orada görülecek, hak sahibine verilecek, sömürünün hesabı verilecektir. 
Evet herkesin bir planı varsa Allah’ın da bir planı var. Mazlumun hakkının zalimden alınacağı bir dünya olmalı ve bu da gerçek. Bu yüzden diyoruz ki herkesin bir hesabı var, Allah’ın da bir hesabı var. Herkesin bir hilesi varsa Allah’ın da bir hilesi var.

Ahmet Kemal


( Herkes Plan Yapar başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 20.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.