Yazın kavurucu sıcağında çalışmak zordur ama tarım işçilerine,inşaat işçilerine ve seyyar satıcılara daha da zordur,başlarında eski bir kasket,üzerlerinde yırtık pırtık bir gömlek ile ekmeklerinin peşinden koşan bu insanlara minnet borçluyuzdur.

"Sulu sulu karpuzlarım var,abiler,ablalar,teyzeler,ayağınıza kadar  getirmek bizden, serinlemek sizden hepsi taze bugün topladık tarladan.Bir alana bir bedava..."

Komyonetin kasasından böyle sesleniyordu onbeş-onaltı yaşlarındaki çocuk,okullar kapalı olduğu için belli ki hem babasına yardım ediyor hem harçlığını çıkartıyordu.

Merak edip bir gün sorar:
-Baba,biz neden hep aynı mahalleye geliyoruz,koskoca şehrin binbir mahallesi  vardır,oralara gitsek  daha fazla karpuz satsak  olmaz mı?

Babası;
-Kediler,der,burasının kedileri diğer yerlerinkinden çok şişman.

Çocuk hiçbir şey anlamaz,
-Baba,kediler karpuz yemez ki,der.
Babası şöyle cevap verir:
- Oğlum,zengin insanların sofralarından et eksik olmaz,kemiklerini ve kırıntılarını ise  çöpe atarlar,çöpten de kediler ile köpekler beslenir.
Bir mahallenin gelişmişlik düzeyini kediler  gösterir.
( Kediler başlıklı yazı berberce tarafından 13.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.