1 Bin Geceden De Hayırlısı Ve İlahi Aşkın Kıblesinde...




Düşlerimi tırnağımı geçirdim, sevgili hayat ve yakası açılmamış sözcükler değil derli toplu yalnızlığımla kanat açtım kendime.

Metruktü heceler ve de mazlum.

Yüreğimi tetikleyense maneviyatın esintisi.

İçimde saklı nice iklim nice ikilem: yatsıda şaha kalkan duygular ve ruhum da kulağım da beklemede azat edileceğim bir mevsim ve de dünya diliyorum evrenden azap kuşlarından çok öte kıyama durduğum her an’ ın da anısıdır içime huzur veren.

Sözcüklerim kıymetli benim için ve sevgi.

Sözcüklerim değersiz kimi insan için ve de hüzün.

Biçtiğim duygular var biçemediğim kadar ve sevgili kaderim…

Ah, sevgili keder seni bile içimde ölesiye saklı tutabilirim.

Melundur kimi gölge kimi zaman ve meşrudur benim yüreğim ve muktedir hissiyata ve çömeldikçe dizlerimde açan çiçekler misali içimde saklı cennet bahçesi…

Kimine göre patavatsız bir rüzgârım ve dirayeti sınanan.

Kimine göre efkârı ile yükseklerde uçan bir alıcı kuşum verici olansa yüreğim ve kalemim.

Talebimse yok artık insanlardan tepindiğim kadar içimdeki zeminden düşmesi an meselesi ve sözcüklerin ölçümü yüreğin güzergâhı ve işte esefle söylendiğim kimi zaman bil ki sadece kendime.

Huzur bulduğum tek vakit her ezan ve öylesine ihtiyacım var ki huzura Rabbimi andığım andır vazgeçilmezim ve yüreğimle kıyama durduğum kadar uzağındayım hem de nasıl uzağında ahvalimin.

Öykülerim var benim herkesten g/izlediğim.

Öykündüğüm var sadece kendimle iştigal bazense işgal edilmiş duygularım ve işte her infilak öncesi dolarım da taşarım.

Taşırım da taçlandırırım yüreğimi.

Bazense taşlanırım ve ekmek uzatırım düşmanıma.

Ötesi ilgilendirmez beni ötekileştiren kimse Allah’a havale ederim.

Günler kazan yürek kepçe ve işte yürüdüğüm yolda karşılaştığım her engel ve onların öfkesinin ölçümü bense aşkla inançla ve umutla cevap veririm…

Bir de engel koyanlardan fazlası iken engelli yüreklerinde bense sabır taşı olsam bile çatlamadan çatlar sözcüklerim bazense suskun bazen sefil bazense serseri bir mayın gibi sekerim.

Mevsimlerden inanç illa ki ve bu kutsal gecenin yüzü suyuna hürmeten kıyamdayım aşktır radarım aşktır taslağım ve İlahi Aşkın ateşiyle yanar da yanarım…

Yakarım da buzu dahi.

Yakardığım sadece Rabbim buz kesmiş nifak sokanlardan korusun beni.

İhtimamla sevdiğim bir hayattır benimki ta ezelden.

Sevginin eşref saati de değil çünkü sonsuzluğa ayarladığım bir saattir ya da zaman makinesi aralıksız deştiğim yaram aralıksız danıştığım Rabbim aralıksız da soyutlandığım dünya gibi…

Metruk hayaller sokağında yaşayandır kimisi.

Meczup bir iklimdir belki de yüreğimin firarı.

Hatmettiğim ne çok şey ve hamt ettiğim…

Soytarıdır kimi güfte ve yalan gülücükler uçuşan rüzgarla uçmayı bilmediğim kadar bana ruhumu ve kanatlarımı bahşeden yine Rabbimdir ve görmezler de beni uçarken.

Bazense kör gözleriyle bakarlar.

Benimse kordur yüreğim ve közümde saklıdır birbirinden ayrı düşmeyen özüm ve sözüm.

Manen huzurluyum.

Madden aykırı bir canlıyım dünyada kabul görmedim kadar cihanı ben hep yüreğime koyabildim ve cebbardır yüreğim cadalozdur içimdeki çocuk bir o kadar yufka yürekli.

Zemherilerde uçarım bazen ama üşümem.

Ekvatorda yâd ederim mevsimi ama terlemem.

Zıt kutuplardır birbirini çeken bense hem sıcak hem soğuk; hem sakin hem telaşlı bir yarayım yarenimse kalemim ve yürek iklimim ve koruyucu meleklerim…

Aşkın ambarında gagalarım her duyguyu.

Uyuyan cücelerden ayrı düşüp de peşinden giderim Pamuk Prensesin ve aslında kendim olduğunu çok geç fark ettiğim bir arayıştır hem beni bana yakın hem beni bana uzak kılan ve aradığım da içimde saklıdır bense pay etmek isterim içimde saklı bu sonsuz güfteyi.

Şerh düştüğüm her an.

Şah damarımdan da bana yakın.

Şahlandığım seherde ve solduğum kavuran güneşte.

Uğurumdur aşk ve melodiler saklıdır yürek bahçemde.

Bazen rozetimdir aşk bazen rütbemdir hüzün ama kıblemde hep saklıdır inanç ve umut.

Bahşedilen ömrün tahakkuk ettiği benimse huzura özlemimin dinmediği…

Bin geceden de hayırlısı ve geceyi kıyama durup da geçirmenin öncüsü iken maneviyatın rüzgârında ve İlahi Aşkın kıblesinde ve huzurunda gökte saklı bir dua bin dua bir rica ve işte yürek iklimi ve İlahi Aşkın nakşı ve hüviyeti makbul olan güzelliklerinse faziletle şerh düştüğü her an gecelerin en asili ve şatafatlı yalnızlığın Rabbine kavuşup da hidayet yolunda iman gücünden doğan huzurun ve mucizelerin ve sonsuzluğun alameti…

 


( Bin Geceden De Hayırlısı Ve İlahi Aşkın Kıblesinde... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 27.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.