SANILAN DÜNYA 
KES YAPIŞTIR
ADLİYESİNİN, KOPYALA GÖNDER DAİRESİnin az-san adaletini sağlayan, lazım gelmez bir kadıs varmış...Kadı  dediysek de gerçekten kadı ama Veli sınıfına girmezlerden birisiymiş..
Paranın para olduğu zamanlardan , evvel zaman içinde sıfırsız liralardan bol miktarda verip, kazanmadığı sınavda tabela üniversitelerinde ilimin dilim dilim satılıp doymaz üniversite sahiplerinin karton kağıtlarla diploma dağıttığı zaman hekim de oluyormuşsın hakim de...
Kartondan hekimde olsan, mikroplar gerçek olduğu için  harbi hastalara sağlam muamelesi yapmak doğallık gereği tababetin işiymiş..
O Roma imparatorluğunun görkemli askerleri, 10000 kişi ile 100.000 lik orduları yenerken sansür den vatandaşlığa, kira dan satışa koyulan her hükümde illa bir katkıları vardı.Roma demek hüküm demek Hüküm demekse muhakeme gücü vicdan kültür demek tir. .
Roma da yeryüzü nün tanrısı her Roma lı kölesini bile vatandaşlaştırabilirken ortadoğu da  yerin göğün ve tüm ötelerin tanrısı  "oku" diye 
İlk emri gönderdiğinde, ilk insanın dahi kendi zihninin kölesi olmasına engel olmak istemişdi.Zihin okudukça açılır açıldıkça zincirlerini kırardı.. O halde ;.Değil ki bir insan diğerinin  kölesi olsun mümkün mü? Öyle devrimciydi ki eşkiya saldırısına maruz kalmak istemeyen aileler kendi öz kızlarını toprağa gömerken, hayır deme cesaretini gösterdi..Kadın ın  ölüm sonrası bile haklarını düzenledi.. Roma da kadına ad verilmezken, en büyük ödül olan cemmeti anaların ayakları altında dır dedi.. ..Neden?
 Acemin Araba Arabın aceme üstün olmadığını söylerken aynı zaman da  kula kulluğun da yasak olduğunu söylemedi mi? Kul kula kulluk ederse nerede kaldı kulun efendiliği?Civciv gibi tavuğun kanatları altına girmenin bile 1 ayı geçmediği dünya da yaşıyoruz Kim kendini kurtardı ki seni kurtarsın. Kanatları altına alsın, Son nefesinden ömce .. 
Hüküm allahındır. Gölgesi, kadı efendi sensin..Ama Nerede kaldı kes yapıştırın vicdanı?
Tanrıça Themis neden kadın? Gözleri kapalıyken terazi ve kılıç  kimsenin etki altında kalmadan hukmu versen derken kalb gözü de kapanma dı ki ana yüreği ana vicdanı gibi de ol diye mesaj verilmedi mi? O zaman bir monitör bir klavye bir hard disk sana yetmez.oku ki beyin kalbe hükmetsin kalb beyne... Taş olsun ama illa da kalp olsun. Bıktık, kes yapıştırlarınızdan

Torun Halili
( Sanılan Dünya başlıklı yazı HALİLİ tarafından 13.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.