SATILIK 2. EL İNSANLIK
Vahşilik değer bilmezliktir.. Ormanlar kralı bile olsan vahşiliğini krallığın ortadan kaldırmaz.. Yedigi et için hunharca parçaldığı bir hayvanı bırakır geçer gider.. 
Kurt olsan koyun sürüsüne dalsan yemediğin yemeyeceğin güzelim koyunların gırtllaklarını sıkar, sıkar arkanda ölü yığını bırakırsın
Bir tilki olarak girdiğin kümeste tüm tavukları boğar tek bir tanesini alır kaçarsın.. Vahşilik iç güdüsel hayvani bir özelliktir.. 
İnsanın vahşilesmesi yediği içtiği ile değil harcadıkları ile orantılııdır..Zamanı harcar, duyguları harcar, emaneti harcar, borcunu harcar, imanı harcar, duayı harcar ve hep bir kıskançlık ve tamahkarlık merkezinde, egoistce harcar.. Tek ayraç vicdandır.. 
Vicdanlı ve vicdansız diye allah 2 ye ayırmıştır İnsanları... Allahın ayırmadıkları ise kapitalist sistemin sadece insanlığı yok ederek,insanı Tüketene devşirdikleri ile yol alır.. insanoğlu zamanı kullanırken, eğlenirken çalışırken yalnızlığa mahkum etmiş ve her yalnız egoistleşerek, maddi ve manevi tüketime odaklanmıştır.. 
Önce yaşlı ana babasını harcar.. Yalnızlaşan vahşi insan... Yaşlandıkçe değer bilmez bir sokak köpeği yalnızlığında onların duygularını sömürür.. Onun ölüm korkusunu, hastalıkda çaresizliğini, yalnızlaşma çekintisini bir kar hamlesine dönüştürür.. Varsa maaşını söyüşler, kira gelirlerine el koyar.. Mülkünü sattırır en sonda kimseye koklatmama hayvanlığı için vesayet altına almaya kalkışır.. Giden sadece ana baba olmaz kardaşlar arasındaki dayamışma, huzur ve güven duygusunu yok eder..Hatırlayın, Adana da Vali muavini oğul avukat kardeşini ve annesini öldürdü. Savunmasımda babasına karşı ölenlerin vasilik kararı, nakdine el atma gibi mal kaçırma tamahkarlıklarını savunmasında  söyledi.. 
Ana babasını harcayan herhalde eşini harcamaktanda çekinmez.. 
Tüketmek sadece mideyi bok çuvalına çevirmekle olmaz. Eşini de harcar. Kendi çocuğunu da harcar.. Eskiden bir fahişe kendi çocuklarından bile fahişeliğini gizlerken gelinen nokta da kız çocuğunu sermayeleştiren ana ve babaların peydahlandığını görüyoruz .. 
Tüketen, tüketirken. Değerlerinide tüketen toplum artık bagları en alt düzeye inidirgenmiş hayvansal bir grup sadakatını bile gösteremeyecek varlığa dönüşme tehlikesi taşımaktadır.. 
Kendi ana babasıma kardeşlerine çocuklarına acımayan bir toplumda dostluk ve arkadaşlıklardan medet ummak milli piyangonun en büyük ikramiyesini kazanmak kadar kıymetlidir ama bir o kadar da boş hayaldir..
Kaç defa verdiğiniz borç iade oldu..? Mesleki bilgi birikim ve görgünüz kaç defa tecavüze uğradı? Ufacık bir yaranızdan medet umduğunuz şifa kaynağı gördüpünüz arkadaşınız kaç defa o yaraya tuz bastı? Emanet olarak verdiğiniz bir araç tam ve sağlam o la rak yada enerji kaynağı aynı şekilde kaç defa iade oldu? Ortaklık umudu ile öne sürdüğünüz fikir proje ve sermaye kaç kere dumura uğradı? Aç bir köpeğin vahşilesmesi ile Aç gözlü bir insanın vahşileşmesi arasındaki tek fark vicdandır... Bir aslan bir Ceylanı yer ama aç olduğu için yer.. Bir arkadaş bir arkadaşı aç olduğu için değil tamahkar olduğu için, kıskançlık için yer... Çünkü o zaten anne olsa çocuğuna, çocuk olsa anasına acımayacak bir Cins olarak türetildi.. Bu cünslerin vahşiliği, kıskandıkça tamahkarlığı arttıkça artar.. Ve bu bunun tek suçlusu insan oğlu değil insanlığı peydahlanan hale getiren ve tüketim makinasına dönüştüren kapitalizm dir.. Kullandığınız bilgisayardan seyrettiğiniz cep telefonu film aboneliklerinden  insanlık katili sosyal medya araçları ve oyunlarına kadar bunun müsebibidir.. Ne kendinize karşı ne de sizden türeyenlere karşı vahşilik istemiyorsanız sistemsel tarikatın tüm argumanlarına karşı "eylemli sosyalleşme ve dayanışma" ile karşılık verin.. Kardeşini z alçaksa anneniz çukur demektir O zama n yapacak bir şey yok... 
İkinci el insanlığım satılıkdır.. Ücreti peşin ödenmiştir... 
TORUN HALİLİ
( Satılık 2.el İnsanlık başlıklı yazı HALİLİ tarafından 16.12.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.