MEKTEBİN BACALARI (+18)

Çorum Turizm’in görünmeyen yüzüdür Genelev. Bölgenin en hijyenik ve modern yapısı olma özelliğinden dolayı çevre illerin gözdesi haline gelmiştir.Kimse açıktan söylemez adını herkesin kendine göre bir ifade ediş biçimi vardır.En yaygınları mektep, okul, aşağı, vs gibi kodlamalar yapılır.Eskiden Aşağı sanayi olarak bilinen yerde idi. Belki Aşağı adına oradan geliyordur. Hangi çırağı bir şey almaya yollasanız mutlaka yolunu oradan geçirir, Koskoca kapıdan içeri göz atardı küçücük yüreği ile. Sonra şehir dışına kaldırdılar da Ustalar kurtuldu.
Her erkeğin 18 yaşına geldiğinde milli olduğu yerdir aslında. Öyle tabir edilir. Milli olmak önemlidir çünkü. Kim girip çıksa dünyanın en vazgeçilmez erkeği hisseder kendini. Zira öyle hissettir genelevin özel muamelesini çeken uzman hatunlar.

Kapıdan içeri girdimi kimse kimseyi tanımaz yada tanımazdan gelir. Kendine özgü yazılmamış kuralları vardır aslında, arkadaşının girdiği kadına sen giremezsin mesela.Delikanlılığın kitabında yazmaz , o artık Arkadaşının HELALİ senin ise YENGEN olmuştur. Rajona ters! bundan kelli bakılmaz artık o hatuna. Zaten bir avuç kadın ,geriye ne kalıyorsa ve bu nasıl bir ahlak anlayışı ise gelin gerisini siz düşünün.

Önce vitrin sineği gibi ev ev gezersiniz. Kapıya yapışır.Gözünüze birini kestirir ve o kestirdiğinize yazılırsınız. Sizden önce müşterisi varsa sıranın size gelmesini beklersiniz. Odaya girdiğinizde şaşar kalırsınız. Geneleve değil de , sanki bir yuvaya girmiş gibi hissedersiniz kendinizi. Her taraf oyuncak bebek ,şirin ayılar ,püsküllü kedilerle doludur. Anlarsınız ki hatun kendine özel bir dünya kurmuş.Hayallerinin dışında her şey sahtedir oysa. En başta Adı sahtedir. Kimi Buse,Kimi Mine, kimi Oya kimi Güldür, gülmesi sahte, inleyişi sahte hayat kadınlarının.Hiç Ayşe’ye Fatma’ya , yada Zeynep’e rastlamazsınız orada.Hepsinin uydurduğu bir hikayesi vardır. Heyecanınızı almak için Nasıl düştükleri veya düşürüldükleri masalını dinlersiniz ilk beş dakika. Tüm zevkiniz kaçar, şehvetiniz şefkate dönüşür bir anda. İşin sahtekarlığını o kadar iyi bilirler ki siz bile ne kadar ERKEK olduğunuza şaşar kalırsınız. Oysa erkekliğinizin büyüklüğü ödediğiniz para kadardır. Ne kadar çok para o kadar sağlam erkek payesi .
Nedendir bilinmez onca Erkek varken hayatlarında, illa ki 3 tane erkek bulundururlar kadrolarında. Biri Eşidir! Diğeri Belalısı, bir diğeri ise aşığı. Aşk onlarında ihtiyacı sonuç da. Onun bunun nefesini çekerek zar zor kazandığı paralar bu üçü arasında adil bir şekilde dağılır. Kendisi için harcanacak para bile bulamaz çoğu zamanda. Kendi geliştirdikleri birde sadakat anlayışı vardır ki bunu anlamak için onları dinlemek yeterli. Nedir bu sadakat?.Şu dur: Siz ne kadar uğraşsanız da onlar her yerini servis etmelerine rağmen çoğu dudaklarını servis dışı bırakır. Zira o sevdiğine! Aittir. Tek koruyabildikleri mabetleri odur .Sadece onu saklayabilirler bu kadar çıplaklık içinde.
Şimdilerde adına Halka tatlısı denen birde Kerhane tatlısı vardır. Kerhane adı nerden geldi bilmem ama muhtemelen kerhaneye girmeden enerji almak için zamanın viagrası olarak üretilmiş olabileceği düşüncesi belirdi bende.Gitmeden yemek de fayda var.

Toplumun Kanayan yarası mıdır?.Yoksa yarayan kanaya mel hem midir? Genel evler ,takdirini size bırakıyorum. Bu yazıyı neden mi yazdım. Pazartesi DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ya. Belki bu günü Dünyanın en ağır işçisi olan Hayat Kadınları ile bizzat mekanda kutlamak istersiniz diye bir hatırlatma yapmak için .

Onlarda insan ve unutmayın ki ruhları değil bedenleri satılık. Sakın ola ruhlarını incitmeyin. Herkes orsp..ları sever ama kimse Çocuklarını sevmez!.
( Mektebin Bacaları başlıklı yazı hakan-aksu tarafından 4.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.