AÇARAY’LA TANIŞIYORMUSUNUZ

STK (Sivil Toplum Kuruluşları) lar bir toplumun olmazsa olmazlarıdır.Sizi bugün bir STK ile tanıştırmak istiyorum. Özellikle Kendini yalnız hisseden gençler. Adı AÇERAY. Bir nevi gençlik örgütlenmesi. Bakın onlar kendilerini nasıl ifade ediyorlar:

Açaray kelime manası itibariyle: toprağa düşen, ilk yağmur damlası; bereket ve bereket ayı olan “Nisan” demektir.

Açaray Eğitim Kültür ve Gençlik Platformunun kullandığı logonun anlamı ise; küp olması açısından bütünlüğü, renk çeşitliliği açısından ise türlü kulüplerle konfedere bir yapı olmayı ifade eder içerisindeki renkler ise takımlarımızı temsil eder.
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan STK’ leri günümüzde toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, kâr amacı gütmeyen, devletten ayrı hareket edebilen, bireylerin ortak amaç ve hedeflerine bakıldığında ise; siyasal iradeye ve yönetime yönelik kamuoyu oluşturmak suretiyle, siyasal iradeyi ve yönetimi etkileyebilen bir örgütlenme türüdür diye tanımlayabiliriz.Diyorlar.

Onları daha yakından tanımak isterseniz web adresleri http://www.acaray.org/ şeklinde.Girin bir bakın olur ya aradığınız huzuru orada bulabilirsiniz. Onlar size ve sizin gibilere kucak açmaya zaten gönüllüler. Nede olsa gönüllü bir kuruluş. Zoraki bir durum yok ortada yani.

Birçok ulusal ve uluslar arası etkinlikleri var. Ancak benim en çok hoşuma giden etkinlikleri.’’Kitap Kardeşliği Kampanyası’’ oldu. Okumayı seviyorsunuz ama kitap bulamıyorsunuz. O zaman AÇARAY’ın kitap istasyonlarına uğrayın,okuyun, bir sonraki istasyonda kitabı iade edin. Hepsi bu. Şaka gibi değimli ? Ama değil Gerçek. Şayet okuduğunuz ve başkalarının da okumasını istediğiniz kitaplarınız varsa bu istasyonlara bırakın. Sayenizde bir kişi daha aydınlansın. Bilgi paylaşıldıkça güzel değimlidir ? Sizde bir güzellik yapın ve bu güzelliğin bir parçası olun.

Hayalleri yapacaklarından daha büyük bir kuruluş. Sırası geldikçe hayellerini bir bir hayata geçiriyorlar. Gençlere yönelik bir kuruluş dedik ya , beklide kendini Genç hissedenlere de yer vardır orada kim bilir. Sürekli çayları kaynıyor en azından bir çay içimlik uğranabilir. Mutlaka sizinde yapacağınız bir şey vardır.

Birçok değişik projeye imza atan AÇARAY. Attıkları imzalarının da arkasında duracak kadar onurlu bir duruş sergiliyor. Bütüncül Gençlik Politikalarının oluşmasına katkı sağlamak ve yereldeki gençlerimizin temel sorunlarını belirlemek amacıyla Yerel Gençlik Şurası Projesi'ni kurum olarak hazırladılar ve yerelimizde önümüzdeki günlerde gerçekleştirmek amacıyla çalışmalara başladılar.

Kendilerini ifade ederken birçok madde koymuşlar İç Anayasalarına Maddelerini kendilerine misyon edinerek ve dalından düşen yaprağın yönünü rüzgar tayin eder gerçeğinden yola çıkarak yaprağın bataklığa değil çiçek bahçesine düşmesini sağlamak için çalışmaktalar.

Kendinizi yalnız hissetmeyin. Gidin dayanın kapılarına. ‘’Ben geldim arkadaşlar, bana göre de bir şey var mı’’ diye sorun. Hangi etnik kökenden,hangi dilde hangi dilden olursanız olun. Siz gençsiniz! Ve birbirinizin dilinden iyi anlarsanız.İster Selamün Aleyküm deyip girin , isteseniz Hey morul nbr ben geldim.İçerimi gireyim yoksa çaktırmadan Uzayım mı diye sorun. Bakalım Neyle karşılaşacaksınız.Beğenmezseniz gelin yüzüme tükürün.:)
( Açaray başlıklı yazı hakan-aksu tarafından 15.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.