BEYİN GÖÇÜ DURMADAN BEYİNSİZ GÖÇ ETMEYE BAŞLADIK !


Bakın şu YÖK’ün yaptığına. Liseyi Kıbrıs dışında bir yabancı ülkede okuyan Türk ve KKTC'liler, Türkiye'de istediği üniversitenin istediği bölümüne sınavsız girebilecekmiş.

YÖK'ün 18 Şubat'ta sitesinde ilan ettiği karara göre, KKTC hariç yurtdışından lise diploması olan Türk ve KKTC'liler, sınavsız üniversiteli olacak. Türkiye'deki 1.5 milyon öğrenci ise sınava girecek. Niye Yurt dışından diploma alamadı diye. Türkiye’deki veliler yırtınsın dursun çocuğumuz Üniversiteye hazırlayacağız diye. Dershane parasını denkleştirmek için. Giyimlerinden, sosyal aktivitelerinden, hatta mutfak dan tasarruf yapan veli nasıl isyan etmesin. Her şeyi Devletten beklemeyin diyen Devlet buna sessiz mi kalacak. Kendi okulunda ki eğitimin eksikliğini Dershaneler aracılığı ile kapattıran zihniyet bunu Velilere nasıl izah edecek merak ediyorum doğrusu!

Eğitim uzmanları "Bu, Türkiye'deki çocuklara haksızlık. Anayasa ve eşitlik ilkesine aykırı" diye karara karşı çıktı. YÖK'ün kararının yurtdışındaki Türk okullarına ayrıcalık sağlayacağı konuşuluyor.Bu kime kıyak acaba ? Yurt dışına okul açacak bir avuç yatırımcıya mı? Yoksa Yurt dışındaki okulları Türkiye’de pazarlayacak uyanıklara mı ?

Hep beyin göçünden şikayet eder dururuz. Beyin göçünü engelleyemediğimiz gibi. Şimdi de beyinsizleri mi göç etmeye başlayacağız.Eşitçe yarışamayan şımarık bir öğrenci.Hukukçu olup adaleti mi savunacak. Bu yapılan adaletsizliği kim savunacak.?

Eşitsizlik ve adaletsizlikler toplumsal hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da artarak devam ediyor. Eğitimin birikmiş sorunlarını çözmek adına alınan ve uygulamaya konulan kararlarla eğitim alanında yeni eşitsizlik ve adaletsizliklere yasal dayanaklar oluşturuluyor. Kimsenin de gıkı çıkmıyor. Oh ne güzel Türkiye!
Bununla da; ülkemizin de altına imza koyduğu uluslararası sözleşmelerde temel bir insan hakkı olarak tanımlanan nitelikli eğitim hakkı, yalnızca varlıklı kesimlerin çocuklarının kullanabileceği bir hak durumuna getirilmeye çalışılıyor.Bunun neresi insanlığa ve insan haklarına sığıyor.

İlköğretimden yükseköğretime kadar her düzeyde açılan özel eğitim kurumlarının, son yıllarda geometrik bir artış göstererek ülke geneline yayılması bu amaca yönelik politikaların bir boyutudur. İşçi ve emekçi çocuklarının devam ettiği devlet okullarının büyük bölümünde, verilen eğitimin kalitesinde görülen hızlı düşüş de bu olgunun diğer bir boyutunu ortaya koymaktadır. Şimdi bu da yetmiyormuş gibi git yabancı ülkeden diploma getir istediğin üniversiteye gir kampanyası ile aradaki uçurumu iyice açma gayreti sergileniyor.

Yükseköğretime alınacak öğrencilerin belirlenmesi için uygulanan sınav sistemleri (ÖSS-ÖYS) ve bu sınav sistemlerinde üç-dört yılda bir yapılan değişiklikler ise eğitim alanında yaşanan eşitsizlik ve adaletsizlikleri en yüksek düzeye çıkaran uygulamalardır. ÖSYM’nin düzenlediği bu sınavlarla, bir dizi engeli aşarak üniversite kapısına kadar gelmeyi başarabilmiş halk çocuklarına, yüksek öğrenimin kapıları kapatılmaya çalışılmıştır. Düne kadar varolan küçük bir aralığa dahi tahammül edemeyen egemenler, yaptıkları bu değişiklikle, emekçi çocuklarının üniversiteye girişini neredeyse imkânsız hale getirdiler.

Bu çocuklar isyan ederse, İstenmeyen yollara girerse ve en kötüsü Topluma faydalı bireyler olmak yerine topluma zararlı kişiler olurlarsa hiç mi vicdanınız sızlayacak ağalar. Bu ülke bizim kıymayın bu fidanlara, yoksa ormansız bir ülke olacağız.Zaten At yarışındalar birde araya İngiliz ,Fransız, Alman Atı sokup yarışa Şike sokmayın !.
( Kıymayın Çocuklara Ağalar başlıklı yazı hakan-aksu tarafından 16.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.