HERŞEYİN SORUMLUSU KADINLAR

Efendendiler! vicdanınız rahat olsun. Çorum’u bu hale getiren kadınlar. Neden mi ?Söz çokluğu olmasa da oy çokluğu onlarda.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmenlerin cinsiyet dağılımına göre istatistikleri açıklamış. İyide etmiş. Kim kimden fazla imiş öğrenmiş olduk. En fazla oy veren kadınlar olduğuna göre bu durumdan en fazla sorumlu olanlar da onlar.
YSK’nın internet sitesinde yayınlanan seçmenlerin cinsiyet durumu istatistiklerinden öğrendiğimize göre 1 Ocak 2010 tarihi itibarıyla Çorum’da 384 bin 392 seçmen bulunuyor.
Çorum’da kadın seçmenlerin sayısı ise erkeklerden fazla. İl genelinde 188 bin 139 erkek, 196 bin 253 seçmen kadınlardan oluşuyor. Erkek seçmenlerin oranı yüzde 48,98, kadın seçmenlerin ise yüzde 51,02 olması dikkat çekiyor.

İşte size birinci elden rakamsal değerler. Hayat bir matematikse hesap ortada. Belediye başkanından mı şikayetçisiniz, seçen kadınlar, Millet vekillerinden mi memnun değilsiniz ? seçen kadınlar.Muhtardan mı dert yanıyorsunuz onu da seçen kadınlar.İşin içine secim girdimi hepsinin faturasını kadınlara kesmek mümkün.Ne yapalım istatistikler öyle diyor.

Peki bu ne kadar gerçek. Bence hiç gerçeklik payı yok. Kocasını bile gönlüne göre seçemeyen kadın ne bilsin idareci seçmeyi.Öyle Erkekler tanırım ki seçim zamanı karısına vebal yüklerler. ‘’ Bak kadın! Şayet şuna oy vermezsen iki cihanda vebalim üstünde olsun. Hakkımı sana helal etmem’’ derler. Kadın her yerde olduğu gibi burada da çaresiz , gider herifinin dediği yere mühür’ü basar, iki cihan da vebalden kurtulur.
Öyle kadınlar tanırım ki seçim zamanı gelince ‘’ Bey ! hangisine vuracadık mührü hele bir deyiver ‘’ der. Bu şartlar altında kadının oy çokluğu olsa ne olur olmasa ne olur.

Kadınlar hür iradelerini sandığa yansıtabilselerdi. Sonuç böyle mi olurdu sizce. Belediye meclisine, İl genel meclisine, hatta muhtar azalarına bakın ne demek istediğimi daha net anlarsınız. Yoksa rakamsal olarak bütün dengeleri değiştirmek ellerinde. Bazı erkekler bana kızabilir. ‘’Şimdi sırası mı uyuyan güzelleri uyandırmanın. Seninde yaptığın iş mi yani tam seçime doğru giderken.’’ Diyebilirler. Merak buyurmayınız efendim. Onlar sizlerin sözlerinden çıkmazlar. Endişe mahal yok. Her şey kontrolünüz altında nasıl olsa.

Benimkisi feminist bir yaklaşım değil. Aksine illa ki bir ist le adlandırılacaksa buna hümanist bir yaklaşımda denilebilir. Keşke uyansalar. Keşke hem cinsleri aday olsa ,ve onlarda hem cinslerini desteklese. Biz bu Dünya’yı döndürmeyi beceremiyoruz. Bırakalım onlar döndürsün. ‘’ Kadın başına bakmadan Elinin hamuru ile erkek işine karışma’’demeyelim.O hamurlu eller değil mi? bizleri büyüten. Bizleri temiz pak eden. Onlar değimli bizim kirlenmişliklerimizi temizleyen. Bir temiz yer gördü mü? ‘’ kadın eli değmiş buraya’’demez miyiz. O halde bırakalım kirlettiğimiz Şu Dünyayı da onlar temizlesinler.

Gerçi Ülkemin Başbakanı en az üç çocuk istiyor. Bu kadar çocuk doğurup, büyütüp bu arada nasıl yönetimsel görev alacaklar oda ayrı bir muamma. En iyisi biz bildiğimiz gibi yapalım.Karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyelim. Gözünü açıp görmesinler Bizim dünyamızı. Öğrenmesinler, hatta mümkünse okuma yazma da bilmesinler. En azından daha az dırdır yaparlar.
Baktık işler kötü gidiyor. Hemen kötü giden işlerin sorumlusu olarak kadınları gösterelim. ‘’Ne yani oy çokluğu sizde, biz mi seçtik siz seçtiniz ‘’ der. Yine bir yerden yırtarız…
( Herşeyin Sorumlusu Kadınlar başlıklı yazı hakan-aksu tarafından 23.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.