Sadece Gülümseyerek Yaşamak Varken, Bunca Yüke Ne Gerek Var Ki?

 

 

Bir kuyu ya da olgu değil dediğim şeyler, duygularımın aşka gelmesiyle kaprise kapıları kapatarak aşkla sevmeleri söylüyorum, karşılık beklemeden hak aşkıyla canları sarmadan söz ediyorum, düştüğüm karanlık bir kuyu değil, cennet bahçesinden söz ediyorum. Canımın sevdiğinden değil sevdiğimin mutluluğundan sözü açıyorum. Kırık dökük bir gönülle sevmek değil aşkla sevmek, emanet sevgiliye emanet gibi sevmek korumaktan söz ediyorum. Oynadığım bir tiyatro replikleri hiç değil, rolümüz yazılmış asıl rolümüze dönelim demekten söz ediyorum. Herkes zirveyi ister biz sevdiğimizi zirveye taşıyalım biz o zaman bir üst zirvenin zirvesine çıkacağımız bilin diyedir sözlerim.

 

Yoksa gerçeklik taşımayan duygularımla otururum bir köşede televizyon aksiyon film karşımda, çekirdeğim, patlamış mısırım önümde yan gel yat Osman bin dönüm bostan derim rahatımı rahat ettiririm yani! Yaşamın içinde yolda ki trafik sıkışıklığı için koşmadıktan, sonra rahatlığım beni yarına götüremez ki anlatabildim mi acaba? Bugün yol sıkışık, yarın kaldırımlar sıkışık, diğer isi gün adımlar sıkışık, evin önünde kapının eşiğinde evrende önümüzdeki gün gürültü patırtı..!

 

Neyi severiz ölü olanı mı? Salak salak gezeni mi? Arka cebinde cüzdanını sezdirmeden çakmayanı mı? Sessiz bakanı mı? Duygusuz zulüm edeni mi..? Gönlün plastik ya da taştan ondan sonra duygu ara içine girmez, mutluluk ara kabul etmez! Bu nefret seni bitiriyor baksan bir kendine! Ne beni bu köyden de mi kovuyorsunuz? En iyi yaptığınız bu zaten! O zaman gökyüzü çöksün üstümüze altında hep beraberce toprağa gömülelim yok olalım, ancak bu paklar. Hani nerede aklar? Ne bu yasaklar? Kim kucaklar? Kim uçurumdan atar? Kim kimi neden satar..? Sadece gülümseyerek yaşamak varken, bunca yüke ne gerek var ki? Yunusumuz ne güzel söylemiş duyan var mı?

 

Bir Kez Gönül Yıktın İse



Bir gez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil(elinle yüzün yıkanmaz)

Bir gönül yaptın ise, er eteğin tuttun ise
Bir gez hayr ettin ise, birine bin az değil

Erden sana nazar ola, için dışın nur ola
Beli kurtulmuştan ola, şol kişi kim gammaz değil

Er odur alçak dura, ayak odur yola vara
Göz odur ki Hakk'ı göre, gündüz gören göz değil

Yunus Emre'm sözün satar, söze bal ü yağ katar
Altmış bin sarrafa satar, yükü gevherdir koz değil

***

Kul Mehmet’im Derki

 

Kul Mehmet’im derki kulun gönlü olursa aşkta

Kalır mı akıl fikir düşünce o başta

Sende var yanına onunla ol bambaşka

Bakar aşkla o canana gözü kalır hilal kaşta

Aşkla seven sevmek için olur yarışta

Gözü gönlü olur elbette ki barışta

Hak nazar eder aşkla o gönüldeki yakarışa

Ne dilerse verir bu âlemde ya ahirette cennette

Ne varsa aşkla bakışta aşta sarılışta kucaklayışta

Bundan başka yerde bulamazsın aşk yoksa

Yaşasan bin yaşta yüz bin yaşta

 

Mehmet Aluç


( Sadece Gülümseyerek Yaşamak Varken... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.