Sevgili dostlarım, malûmunuz olacağı üzere birkaç yıldır gerek sizlerin şiirlerine gerekse makale ve araştırmalarınıza yaptığım yorumlarda sürekli “ Türkiye Ekonomisi” ne dair bildiklerimi sizlerle paylaşmak istediğimi yazar dururdum. Bir türlü nasip olmamıştı. Ucundan kıyısından başladım ve şu ana kadar 3-5 yazı kaleme aldım, konuları kendi içerisinde tutarlı kılmaya çalışarak olabildiğince tarafsız bir bakış açısıyla sizlerle paylaştım. Doğrusunu isterseniz bunu öncelikle kendime ve ülkeme duyduğum saygı nedeniyle yaptım. Fakat gidişat gösteriyor ki konuların doğal içeriği gereği illa ki siyasi yorumlar ve o yorumlara gebe yanıtlar sayfamda boy göstermeye başladı. Tüm iyi niyetimize rağmen yine de anlaşılabilir bir durumdur bu. Fayda sağlamaya çalışır iken huzursuzluk yaratmak istemem ama buna dair belirtiler maalesef kendini şimdiden gösteriyor. Sonuç itibariyle bu çerçevedeki yazılarımı geçici ve/veya kalıcı olarak dinlendirmeye almaya karar verdim.


Muhafazakar yaşam tarzı tamamen saygı duyduğum ve hatta belli açılardan katıldığım bir dünya görüşüdür, toplam değerlendirmede ise bu görüşün şekillendirdiği siyasi akımlara her daim uzak kalmışımdır, bundan böyle de yaklaşmam pek olası değil. Fakat bu ülkenin bir vatandaşıyım, en üst kimlikte bununla şeref duyuyorum.


Bu demek değildir ki vatanımda taş üstüne taş koyan siyasi eğilimleri ve bunların liderlerini kökten ve toptan reddedeceğim ve her adımlarını eleştireceğim. Sağlık hizmetlerinden faydalanırken, yollarda güven içerisinde seyahat ederken, vergi dairelerinde, emniyette, mahkemelerde bir işim olduğunda bir yukarı bir aşağı pinpon topu gibi gidip gelmezken, teknolojinin tüm olanaklarından faydalanırken, dünyanın en kaliteli bilgi işlem sistemlerinden birisi olan e-devleti her işim düştüğünde popomu sandalyeden kaldırmadan çatır çatır kullanmanın zevkini tadarken vs vs vs nasıl minnet duymam? Nasıl şükretmem? Nasıl alkışlamam? Nasıl saygı duymam? Yapamam bunu yahu… Vallahi billahi yapamam..Karşı gelene de efendice izahı kendime bir vatandaşlık görevi addederim.


Tabii ki 20 yıl öncesinde de yokluklar ülkesi değildik, bu bakış açısını da şiddetle ret ederim. Mevcut yönetim gazoz kapağından çıkmadı, Jüpiterden de gelmedi. Eksikleri ve noksanları, ıslah edilmesi gereken yönleri ile birlikte yaklaşık 100 yıldır bu Cumhuriyet’in topraklarında ve imkanlarıyla yetiştiler. Ve ne mutlu bu kuşaklara ki son 20 yıl içerisinde kaynakları çok daha rantabl yöneterek bizi çok ama çok üst standartlara taşıdılar. Allah cümlesinden razı olsun, her lokmamızı daha bir kolay yutmaya başladık. Tabii ki hiçbir gelişim sancısız olmaz ve her şey dört dörtlük olmayabilir. Ama gelinen refah düzeyini görmemek en hafif tanımıyla nankörlüktür. Yanı sıra üzücü ve yıpratıcı misaller de yaşanmıştır ve yaşanmaya devam edilmektedir. Lakin resmim tamamına bakılınca ilerideki pırıl pırıl ışık çok net gözükmektedir, ama bu iktidarla, ama gelecek iktidarlarla. Sonucunda yine güzel vatanımız kazanacaktır, hep beraber nemalanacağız.


Gerekirse bu ulusun muhteşemliğini taa Selçuklu’ya kadar inerek kurumsal ekonomi analizleriyle haddimce yazmaya kadar bir şevk var içerimde ama şimdiden “ ben içmeyi severim” “ merhaba saygı elveda kaygı” vb gibi sosyal demokratlığımı bir nebze öne çıkaran şiir ve yazılarımda sayfamdan ayrılmayan dostlarım sayfama uğramamaya,  ya da yüzüme bakmaz iken şimdi sayfamdan çıkmayan arkadaşlar ve bunun üç beş yazım boyunca aynen seyretmesi site huzurumuz açısından bana hiç de sevimli gelmedi. Bu nedenle bir tutam inzivada fayda var. Kimse töhmet altında kalmasın, bu genele şamil değil elbette, sadece birkaç örnek bile yeterli mesajı veriyor. Bu yazılarımı amacıma taşıyamayacak isem imdi durma vaktidir.


Yaaaani herkesler de ölüp bitiyordu sanki aman MCU yazsın diye : ))) İzahatsız pattadanak bu minvaldeki yazılarıma ara vermek bana göre değil. Sadece bir arkadaşım bile böyle düşünürse harbiden çok üzülürüm. Bu nedenle açıkladım.


Olası yorumlarınıza sadece teşekkür edeceğim, kimseyi yönlendirmek istemem ama yorumlamaz iseniz de çok hora geçer.


Ben sadece halimi arz ettim, bir değerlendirme beklemiyorum. Lütfen.


Görüşürüz dostlar.

Selam ve saygılarımla.

çağatay

( Biraz Ara başlıklı yazı MCU :) tarafından 27.12.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.