UÇ YÜREĞİM

 

     Uç yüreğim çayırlara süzülürcesine. Hayatın cilvesiyle karşı karşıya kalıp yorulurcasına uç. Umutsuzluğun doruk noktasında olsan da umuda kanatlanan yüreğin ümitsiz olmasın. Çılgınca uçuşta olsun tüm düşlerin. Marazî duygulardan arınıp pak hâlinle kanatlan. Kendi hayatının gaileleriyle başa çıkmakta zorlansan da tabancasının namlusunu şakağına temas ettiren adamın karşısında cesurca duran, titreyen bir canın örneği sen olsan bile yüreğinle dimdik dur.

     Hayal meyal bulutla olan yolculuğunda yol al ve cesaretini topla gel. Kanatlarını göğe feda edercesine yağmur damlaları ardında gizlenen güneşe veda et. Kokunu savur da gel. Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar romanındaki karakterlerde gördüm kendimi. Hayata tutunmaya çalışıp her seferinde bir yerlerden geri çevrilseniz de yine de elde var umut deyip yaşama sımsıkı, var gücünle sarılmak istersin ya hani. Öyleydim işte ben de.


 

     Uç yüreğim… Uç da yaylalardan, bozkırdan, kırsal kesimin kalbi tertemiz insanlarından içten dualar getir bana. Tutunamayanlar romanındaki başkahraman Selim Işık’ın kendini tabancayla vurup intihar ettiği haberiyle başlamış ya hani eser. Olaylarla iç içe olan, o esrarengiz kitabı okuyanınız vardır. İnsan Selim misali dolanır ortalıkta kimi zaman. İntihar edenin, Allah’ın bize verdiği o emanet olan güzel canımıza O’ndan önce son verenlerin cenazesi kılınmaz ve kabul olmaz denilir. Hayat güzel, herkesin rızkı bir yerlerde bekliyor diye umutla beklemeli belki de.

     Uç yüreğim, uç da hayallerine tutunamayan genç neslin omuzlarına konuver. Geleceğe güvenle tutunmak isteyen, çabalasa da kendi azmiyle minicik adımlar sayan, kendi kendine yol alan insanların elinden tutuver şimdi de. Yüreklerine neşeyi pompala ve hayal zincirlerini çöz de serbest bırakıver. Gerçeğe tutunuşun senfonisini dinlet. Ödünsüz sevgi ve olağanüstü başarıları muştula her bekleyenin kalemine. Santim santim, nefes nefese dua ile işle onların hayalini. Uç da gel oralara.

     

     İsyan bayrağı oluşturmak, mütemadiyen ters değil mi? Uç yüreğim! Uç da sabrın ve şükrün bereketini aşıla, genç yürekler enkaz yığını olmadan. Güzellik cereyan etsin her yüreğe, gerekirse herkes benden fazla mutlu olsun. Tehlikeli virajlar geçer hayattan. Hafif bir manevrayla mutluluk lâbirentine bırakıver bekleyenleri. Uç yüreğim uç, uç da sevgi fısılda tüm tutunamayanlara.   KONUK YAZAR

( Uç Yüreğim başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 10/16/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.