ÇİÇEK GİBİ

 

     Elbet bir gün şu dünyaya veda edeceğiz. Çiçek gibi, tertemiz olan düşlerimizle el sallayacağız sevdiklerimize. Durgun sularda yorulup gizemli dehlizlerde kaybolurcasına çıkmaza girer bazen insan. Karamsarlığı def edip iyimserliği kucaklamanın tam da çiçek gibi vaktidir o anda. Kâh gülüp kâh ağladığımız, acı tatlı günlerimizin yer aldığı hayatta ruhumuzun özünden yola çıkıp sevmeye dalmanın şimdi tam vaktidir.


     Çiçek gibi taze fikirlerimizle aslında hiç de çiçekli yollardan geçmedik. Kimse başarı merdivenini elleri cebinde tırmanmadı ki. Kaktüsü de sümbül gibi çiçekten bilip gülü de dikeniyle benimseyip bardağın hep dolu tarafından baktık. Güzellik cereyan etti gözlere, neşemizi pompaladı mütevazı sözlere. Güneş dağlarda misafir ağırlamakta ve çiçek kokulu sohbetler yaratmakta semada. Şirk ve zulümden sıyrılıp hasreti dehşetle kucaklayan bir gurbet var çayırlarda.


 

     Zât-ı âlinizin bakış açısıyla çiçeklendi hayat. Sessizliği geri püskürtüp sevinç pompalayarak hararetli bir uyanışta yol alsak. Ruhunu şeytana satmadan meleklere teslim etmek gerektiğini söyledi kulağımıza gelen tatlı bir tını. Aşkın hayatla ilintisi, bamteline dokunup serinler gibi çiçeksi güzellikle coştu. Çiçek gibidir hayaller. Yeni açan gonca bir gül tazeliğinde, mis kokulu bir geleceğiniz olur inşallah.

                                     KONUK YAZAR

 

( Çiçek Gibi başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 16.10.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.