DİŞİ PENGUENLER
Arka,izbe sokakların karanlıklarında yaşanan pazarlıklar gece  yarısından sonra daha da alevlenir.Kadın vücudunu koyar erkek de parasını.
Toplumun yasaklarını çiğnemenin,kırmızı çizgileri aşmanın gelgitleriyle cebelleşirler .
İngiliz bir araştırmacının penguenlerle ilgili yazısını okudum.
Penguenlerin  yuva yapabilmeleri için çakıltaşlarına ihtiyaçları var ama penguenlerin yaşadıkları yerde bu taşları bulmak cok zormuş.Dişi penguenler gidip erkek penguenlere kur  yapıp,birlikte olup buna mukabil çakıltaşı alıyorlarmış.Erkekler de bunları biriktirme çabasına giriyorlarmış ki penguenlerle birlikte olabilsinler.
Bazı dişi penguenler birlikte olacağız nasılsa deyip erkekleri aldatıp taşlarını baştan vermelerini sağlıyorlarmış.
Araştırmaya göre : Dişi penguen hiç bir erkekle beraber olmadan altmış iki çakıltaşı biriktirdiğini  görmüş,tek erkekle yaşamasına rağmen gidip diğerleriyle birlikte olup çakıltaşlarını topladığına şahit olmuş.
Ne kadar benzer durum değil mi ? Onlarda en önemli geçer çakıltaşı,insanlardaysa para.
Ya girdikleri rol o da benzerlik taşıyor.Toplayan erkek,alan dişi penguen.
Dişi penguenler güven sorunu mu yaşıyorlar da hırs yapıp onca taşı biriktiriyorlar?
Ya da aşkın körlüğü geçince yalnızlık kabuğuna çekilince çakıltaşlarına mı sığınıyor?
Erkek servetini  yani taşlarını ayaklar altına serdiği dişiyi,bedenini ve ruhunu ortaya seren bunu parayla yapan insan eşinin her ne yaparsa yapsın bedenine sahip olurken tamamen ruhuna egemen olamıyor mu? Kadınım bir parçası hep eksiklik,tamamlanamamış mı kalıyor ki yitiğini hep kayırma,karnındaki yavrusuna,kucağındaki küçük penguene yuva yapmak gelecek endişesine daha da mı fazla kaptırıyor acaba kendisini?
İnsan ruhunun karmaşasına bir ayna tutar gibi bu değil mi?
Hep sevgisini,dokunmasını,ruhunu okşamasını,sevgisini yeterince gösterememiş,  dikilip saksıya kendiliğinden büyümeye bırakılmış çiçeğin solmasını mı yaşıyordu ki bir türlü alfabesinin son harfine,cümlesinin sonuna varamayıp ortalarda savrulmalarımıza mı işaretler vardı.
Dokunun ruhlarına
Işıksız odalarına
Sönmeye yüz tutmuş yıldızlarına
Ayın en karanlık yüzlerine ki
Paralara
Ve 
Çakıltaşlarına 
Kırmızı yasak öpücük koyma telaşına düşmesinler
Penguenler ve dahi kadınlar....
Dişi penguenler çakıltaşları
Kadınlar da tek taş tamahındaydı şunun şurasında....
Süheyla Altinkaya Turan
( Dişi Penguenler başlıklı yazı Suheyla tarafından 2.10.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.