Günün birinde Deli Serpa elinde bir değnekle tozlu yolda zikzak çizerek ilerliyordu. Kafasını müzik dinliyormuşçasına sallıyor ağzındaki sönük sigaranın ağızlık kısmını emerek çizdiği zikzakları takip ediyordu. Kim bilir ne planlar dönüyordu kafasında. Kaç gündür yaptığı bir şey yoktu; her şey rutin gittiği için canı sıkılıyordu. Birden aklına bir şey gelmiş gibi duraklayıp sırıttı ve önüne bakarak yürümeye devam etti. Islık çalıp en sevdiği şarkıyı söylemeye başladı:
-“Deli diyorlar bana,
Desinler değişemem.
Resimler değişemez
Yessin onnu ninnessi de
Yessin onnu babbassı”
Islık…
-“Deli diyorlar bana,
Desinler değişemem.
Resimler değişemez.
Yessin onnu ninnessi de
Yessin onnu babbassı”
Islık…
-“Napıyorum ben ya?” diyor şarkıya ara verip. Sağ cebinden çakmak çıkarıp sigarasını ateşleyip bir nefes çekiyor ve şarkıya kaldığı yerden devam ediyor.
Anayoldan doğru eğri büğrü patika yola sapıp ormanın yolunu tutuyor dilinde aynı şarkı ve ıslık melodisiyle. Karşıdan görünen genç bir köylü kızı gülümseyerek ona doğru adımlarını sıklaştırarak yaklaşıp ona sarılıyor.
-“Naber Serpa Abla? Nereye böyle?” diye soruyor. Deli
Serpa onu baştan aşağı süzüp:
-“Ormanı merak ettim, gezineyim dedim.” Diye cevaplayıp yoluna devam etmek için kızı sağa itti.
Dalgın dalgın aynı tempoda bu koca ormanda yürürken kaybolduğunu anladı. “Hay Allah, kayboldum ben. Ne yapacağım şimdi? Neyse, şöyle ana avrat dümdüz gideyim belki bir çıkışa ulaşırım.” Deyip adımlarını hızlandırdı. Yarım saat boyu yürüdükten bir ses işitti. Sesin geldiği yöne yöneldiğinde gördüğü manzara onu şaşırttı. Bir goril kucağında yavru gorili iki ağacın arasında uyutmaya çalışmakta. Yavru goril bir bebek gibi uyumamak için direniyordu. Anne goril Deli Serpa’yı görünce kucağındaki bebek gorili ağacın bir dalına asarak Deli Serpa’ya dur işareti yapıp:
-“Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak benim özel mülküm oluyor! Ama sana kızmayacağım; kaybolmuş gibi şaşkın bakışların var. Gel otur şöyle, sana süt ikram edeyim.” Dedi. Deli Serpa kendisine gösterilen yere oturdu ve derin bir nefes aldı. Kendisine ikram edilen sütü büyük iştahla içmeye başladı. Goril yavrusunu kucağına alıp yerine otururken:
-“sabah sağıldım daha.” Dedi. Deli Serpa:
-“Ney!!!” diye bağırarak içtiği sütü geri püskürtüp ayağa kalktı ve belinden Ayşegül’ün verdiği boş tabancayı çıkarıp:
-“Sen bana nasıl Goril sütü verirsin namıssız vicdansız! Seni hayvan oğlu hayvan!” diye bağırarak iki el ateş etti ve gorili sağ bacağından vurdu. Goril acı içinde:
-“Ay, en sevdiğim bacağım!!!” diye haykırıp yere yığıldı. Bunu gören yavru goril anacığının başında diz çöküp:
-“Anneeeğğğ sen ölemezssiiiğğnn, o sütü daha köpeğe verecektin sen, ben nasıl yaparım bunu daha çok küçüğüm been ühüğğğğ!” diye bağırdı. Deli Serpa beyinden vurulmuşa döndü ve elindeki tası yere atıp kırdı:
-“Ne diyorsun sen!!” diye haykırdı. Yavru goril daha yüksek sesle ve daha üzüntülü:
-“Ahan da köpeğin tasını kırdı, ühüğğğğğ” diye bağırıp ağlamaya başladı. Serpa daha çok şaşırdı ve:
-“Has…” diye bağırmaya kalmadan küçük goril elinde bir ağaç dalıyla Deli Serpa’yı kovalamaya başladı. Bir yandan küfürler savuruyor bir yandan tehditler. Üstelik çok da hızlı koşuyordu. 2 saatlik bir kovalamacanın ardından Deli Serpa aniden durup küçük gorili durdurdu ve:
-“Dur, sana çok önemli bir şey söylemem lazım.” Dedi. Gorilcik:
-“Sen bir katilsin ne söyleyeceksin daha? Sen benim anamı öldürdün anamı! Ühüğ! Sen de öleceksin!” diye bağırdı. Serpa:
-“Sakin ol ufaklık. Yaklaş hele.” Deyip ağzına bir sigara koydu ve gorile yaklaştı:
-“Ateşle yavru kuş.” Dedi. Gorilcik:
-“Deli mi ne ya?” deyip sigarayı ateşledi.
-“Bak şindi.” Deyip belindeki tabancayı çıkardı.
-“Bu gördüğün tabancanın asıl sahibi Ayşegül’dür.” Deyip sol cebinden bir evrak çıkardı ve:
-“Bak, buraya da yazıyor.” Dedi. Gorilcik büyük şaşkınlık içinde:
-“ee?” diye sordu. Deli Serpa sesini alçaltıp:
-“Bu silah onun olduğuna göre, annenin katili de odur.” dedi. Küçük goril gözlerini kocaman açarak:
-“Eveet, oooo” dedi. Serpa:
-“Şimdi gidip onu polise şikâyet edelim ve hapse attıralım!” dedi ve karakolun yolunu tuttular Ayşegül’ü şikâyet edip hapse attırdılar. Küçük goril sevgi dolu gözlerle Deli Serpa’ya bakıp:
-“Çok teşekkür ederim Serpa abla, sen de olmasan nasıl yakalayacaktım annemin katilini?”


( Deli Serpanın Maceraları-1 başlıklı yazı AyşegülAktağ tarafından 20.09.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.