1 Zamana Yenik Düşen Duygularımın Tercümanı Ol Ey Kalemim
Aşkıma yenik düşer o uçsuz bucaksız okyanusu andıran gözlerin.Tarumar olur bedenim o gözlerde esiri olunca bir asır.Bir umut tanesini küçük bir çocuğun gözlerinden al da gel.Gel ki o gözlerden kurtulmam için bir umudum olsun.

Ellerine dokunduğu için bir ömür müebbet hapis yiyen ellerim.Terlemesin ayalarınız.Endişelenmeyin,heyecanlanmayın ve umud etmeyin ki o ellerden kurtulamayınca hayata küsüp avucunuzu kapamayın.

Çarmıha germek gerek bu zamanı.Öyle akıp geçiyor serserice.Anılarımı sevdiklerimi ve diğerlerini yok ediyor hoyratça.Sanki ben vazgeçtim onlardan.Anlamıyor,dinlemiyor ve alaya alıyor beni.

Şu fani dünyayı sonsuz eyleyen güzel gamzeli yar.Her baharda yağmur olur düşer kelimelerin kifayetsizliğine üzülen gözlerimin buğusu.Ve sen çekingen,ürkek bakışlarınla göz pınarlarımdaki yağan yağmurları süzersin.

Ruhumun dehlizlerinden geçerek şekillenen sevdam.Bir yürek çırpınıyor aşk adına sevda adına.Bu sevda aslında tüm sevenlerin sevgilerinin toplamının özeti.Hepsini niye yasamadın ömründe deme hayat.Kaldıramaz bu yükü çaylak yüreğim.

Cevabını bilmediğim sualler sorma bana kara sevda.Yanıtlayamaz da utancından LaL olur dilim.Sonra korkarım yapacaklarından.Korkarımda bir KaTRe yaş damlar gözlerimden...

Gidişinden beri dargınım şiirlere ey yarinim yarenim.Kafiyelere sığdıramam sevdamı.Sığmazsın hiçbir heceye.Hangi sözcüğe sıgdırsam seni bilmem.Hoş bilsem de sen sığmazsın zaten.

Ah vefasız ne vardı da sevgimin büyüklüğünü görmek için yoklugunla imtihan edersin yüreğimi.Veremem ben bu sınavı.Cesaretim yok sanma sadece korkuyorum.Çekiniyorum...Bülbül güle rengini kendi kanından canından vermiş tamam ; ya kanayan yüreğimden akan sevdaları giyemezsen üzerine.Boşa gider bir ömür biriktirdiğim sevdam.Suya karışır.Sonra suyun rengi de allaşır...

Bu sevgime aklın yetmez senin.Sevgimin büyüklüğünü bir göstersem sana ah bir göstersem.Bana acıyıp da alsan bu ağır yükün bir kısmını sırtımdan.

Dur dur ;

Mecnun’un Leyla’ya sevdasını yazsınlar destan niyetine çünkü ;

Ey sevgili ! Bu sana son gelişimdir...

Seni,sende...Ebedi özleyişimdir...



( Zamana Yenik Düşen Duygularımın Tercümanı Ol Ey Kalemim başlıklı yazı sena-dede tarafından 9.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.