1 Gönlümden Geçen...



Ansız ve mekânsız bir bitişin başlangıcına meylederken tanımsızlığa namzet bir girizgâhla yolumu sana çevirdim dillendirdiğinden farklı olduğu kadar sırasız ve zamansız da anlam yükleyemezken mümkün olanı ifade etmek istediğim gün gibi aşikâr beyhude olduğunu bilsem de.

 

Devindikçe evren, arındıkça günahlarından insan ırkı sanıyor ki cennete zimmetli varlıkları oysaki bihaberler cehenneme çevirdikleri dünyanın bir sunumuymuşçasına kapılar ardına kadar asla açık kalmayacak.

 

Dilimin döndüğünü satır satır yazsam da esefle kınadığım ve asla da hak iddia edemediğim tüm çekincelerime odaklı seyrin kim bilir kaçıncı evrimi zihnim ve ruhum evrildikçe anbean kemale ererken.

 

Dalgalı bulutların pervasız yalıtılmışlığında ve güneşin ısıtamadığı iliklerim yine beni benden haberdar eden istem dışı bir ithamla bir o kadar aksimi yansıtmakta. Bildiğin bir ayna değil bu içinde kaybolduğun ya da silik bir gölge diğer gölgelerin iştirak ettiği.

 

Ketum olduğun kadar boşboğazım ben de her ne kadar anlatmadığına vakıf olsam da. Tanıdığım kadarıyla tanıklığındayım evrenin mademki bize dair tümceler inkâr edemem aslımı iddia edemezken yanılgı yüklü öngörüleri. Kafan karıştı, farkındayım. Farkında olduklarının da ben farkında değilim zira farkındalık katsayısı bir o kadar uyumsuz bir gidişatla şerh düşmekte günlük kayıtlarıma.

 

Gün çözüldükçe ben dolanıyorum ve sustukça içimdeki isyan ayyuka çıkıyor. Çetrefilli tüm beyanatlarında neler saklı iken şu insanların gerçek yüzlerini gördükçe daha da işin içinden çıkılmaz bir hal almakta evrenin güncesi.

 

Sevip sevmemeleri mevzu bahis değil bilakis onlara eşlik eden tüm olumsuzluk içimdeki enerjiyi açığa çıkartıyor. Devrik kurallarına muhalif iken düşünce katsayım bu sefer eksenim kayıyor ve ekliyorum aklıma düşenleri bir bir içimden geçenlerle. Duygu ve düşünce trafiği girift yapısıyla zorlasa da hayatın sunumunda geçerli tüm dip notları da bir bir iliştiriyorum zihnimin kancalarına.

 

Farkındalığım belki de bendeki farklılığın temelinde yatan bu yüzden kimseleri asla zan altında bırakamam her ne kadar adıma kesilen faturalardaki günahlar büyüdükçe. Öyle ya; her şeyin sorumlusu benim hatta tek günah keçisi evrenin kapladığı o heyula hacimdeki cismim ne ki de neyle muhatabım.

 

Tanımsızlığın ilk kuralı belki de görmediklerine biçtikleri kılıf. Sanır mısın ki memnunum varlığımın nükseden nüktedan kalp atışı asılsızmışçasına geri teperken ve boğulurken en derinde her ne kadar görünürde sığ bir kıyıda olduğuma dair saçma sapan bir beyanatta bulunulsa da.

 

Hangi hikâyenin aslı astarı var da bu kadar eminiz kendimizden. Saklı yetilerimiz ve içten pazarlıklı o devrik varlığımız bu kadar hükümranken mutsuzluğumuz perçinlemekte egolarımızı ve satır satır döşüyoruz gök kubbeyi.

 

Nüanstaki gizli o tınıyı duyuyor musun? Sadece dinle hatta kapat gözlerini ve misafir et karanlığı ve usulca atan evrenin kalbinin iniltisine bak gör nasıl nail olacaksın.

 

İzafi bir bildirge gönlümden geçen ve için için haykırıyorum sadece duyumsanmak tek isteğim gel gör ki buna asla vakıf olamayacağım. Kerelerce yeltendim hatta kanıt sundum insanlara ve safça sevdim hiçbir gruba ayrıştırmadan üstelik ama yetmedi inan ki. O gruplaşma hücrelerine işlemiş çoğunun ben bir gruba dahi etmezken illa ki farklı resimlerin alakasız bir imgesi olarak resmedilmekteyim.

 

Kolaysa aldır çapaklarını vicdanının yeter ki bilemeyi bil gönül mızrabını hele ki o vakur dokunuşu bir kere hisset asla vazgeçemeyeceksin.

 

 

( Gönlümden Geçen... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 23.09.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.