4 günde 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylemlerinin hedefi, Türkiye’dir. Körükleyenlerin arasında İsrail, ABd, İngiltere ve Almanya vardır.


        Ölenlerin katili, sokağa çıkın' çağrısı yapan HDP'dir. Mesele, Kobani değildir. Mesele Türkiye'nin dirlik ve birliğinin imhasıdır.

       

        PKK-PYD terör örgütünün IŞİD'den, IŞİD’inde PKK-PYD’den hiçbir farkı yoktur. Esad rejimiyle gaddarlıkta yarış halindedirler. Batı taifesine taşeronluk yapmaya devam etmektedirler.

 

        Asıl gaye Türkiye’dir. Türkiye’nin Suriyeleşme meselesidir.

 

        Türkiye Kobani konusunda ABD ve Avrupa’nın toplamından daha fazla üzerine düşeni yapmıştır ve hala da yapmaktadır. Türkiye insani geçişlere sınırları açmış ve insani yardımlarını yapmıştır. Hatta polis ve askere kurşun sıkan PKK/PYD’lileri dahi tedavi altına almıştır.

 

        Ana muhalefet liderinin teklifi hesapsız-kitapsız, çok tehlikeli ve dış politika gerçeklerinden tamamen uzaktır.

 

        Batı taifesi Esad’ın yerine koyacak birilerini bulamadıkları için Esad’ı devirmekten vazgeçtiler.

 

        Suriye halkı istiyorsa, Esad rejimini devirir. Türkiye topraklarına iltica ile bu iş olmaz. Bu Türk askerinin işi değildir. Başka ülkelerde rejim değiştirmek Türkiye’nin de işi değildir.

 

        Hadiseler bin yıllık kardeşliğe zarar vermektedir. Bu barbarlığa bütün Kürtler karşı çıkmalıdır. Kürtler PKK ile arasında set çekmelidir. Aksi takdirde bu barbarlıktan en çok Kürtler zarar görecektir.

 

        Bütün aklı-selimlere de iş düşmektedir. Bu senaryoları Yugoslavya’da, Bosna’da, Kafkasya’da, Orta Asya’da, Afrika’da ve Ortadoğu’da gördük.

 

        Çıkarılmak istenen bir iç savaşta herkes yanar. Bu ateş ilk önce ateşi elinde tutanı ve elinde ateşi tutana karşı sesini yükseltmeyeni ve hatta içten içe sempati besleyeni yakar…

 

        Kandil; Kobani’ye gerekli destek vermeyerek kaderiyle baş başa bırakmıştır. Kandille Suriye istihbaratının koordineli bir işbirliği devam etmektedir. Esad rejimi ile PKK ve PYD kol kola çalışmaya devam etmektedir.

       

        “Sokağa çıkın” çağrısı yapan siyasi parti, hadiselerin fitilini ateşleme görevini üstlenmiştir. Kandil üzerinde çok farklı istihbarat örgütlerinin kontrolü ise hala devam etmektedir.

 

        Türkiye her an kendisini bir ateş çemberi içerisinde bulabileceği bir coğrafyada yaşamaktadır. TSK hazırlıklı olmalıdır.

 

        Türkiye ter türlü teröristle mücadele edecek güçtedir. Gerektiğinde top yekûn mücadele etmenin ne olduğunu dün gösterdiği gibi, gerekirse yine gösterir.

         

        Ant-111014

( Ateş Çemberi başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 11.10.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.