GEZİ

 

Bağzılarına vede bana göre biraz bayatlamış bir konu olmasına karşın, dikkati bir noktaya çekmek için bende “GEZİ” demek istedim.

        Gezi parkı eskisinden çok daha güzel ve görkemli olduğu halde, hâlâ gezi eylemleri yer yer devam ediyor. Belkide “GEZİ” bir hareketin başlangıcı…, yoksa çoktan son bulması gerekirdi.

        Hiçbir zaman Gezi parkı protestolarına karşı olmadım. Gösteri, pankart, slogan… beklide hepside kabul edilebilirdi.

        Bazı devlet büyüklerinin gezi parkındaki gençlere “Üç beş çapulcu” demesinede karşı olmadım. Belki böyle hitabetmesi ona göre normaldi….

        Ancak kim olursa olsun – ne olursa olsun, milletin hizmetine sunulan BİR TEK te olsa banket taşının, bir cam ve çerçevesinin kırılmasına kökten karşıyım.

O banket taşını kıranlara diyorum ki: “Lan o senin babayın malı değil, 76 milyonluk milletin malı.” Diyorum. Tabiî ki bu benim görüşüm. Haklımıyım? Tabiî ki birilerine göre hiçte haklı değilim. Ama bu benin doğrum.

 

        Rahmetli Ecevit iktidara gelmeden önce,”ABD benin ekeceğim haşhaşın kâhyası değil. Kim oluyorda Türkiye’nin iç işlerine karışıyor. Kıbrısa çıkartma yaptık ve yeni bir Türk toprağı elde ettik, gelsinde elimizden alsın bakalım Amerika” … diye Anti Amerikan bir çok lafların sahibidir. Doğrumu. Tabiî ki rahmetlinin o günkü fikir ve düşüncelerine göre, Rahmetliye göre doğru.

        Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Rahmetli Bülent Ecevit koalisyonunda adeta Anti Amerikan düşünceyi bir kenara bırakarak, resmen Amerikancı olan ve Sayın(!) Başkanı ziyaret için sıraya girenlerden biride Rahmetliydi. Yaptığı doğrumuydu? Belki Türkiye’nin çıkarlarını göz önünde tutarak böyle davranması gerekiyordu.

        Şimdi ben Amerikaya diyorumki: “Geçmişte ve gelecekte attığımız her adıma köstek olan sizi kovboy bozuntuları… Otuz yıldır pkk yı destekleyerek – besleyerek başımıza bela eden sen değimlisin. Ülkemin zenginkiklerini teröre harcatarak ülkemi ve milletimi fakir fukara sınıfına indiren sen değimlisin. Hadi oradan Amerikan bozuntusu ve onun uşaklığını yapan Yahudi soyu. Unutmayın ki Yüce Türk milleti kendi düştüğü yerden kendisi kalkmasını bilir. Yeterki siz tekerimize çomak olmayın.” Diyorum. Doğrumu? Tabiî ki şimdiden beni ABD düşmanı ilan edenleri duyar gibiyim. Ama bu benim doğrularım…

 

        Karşınızdaki insanın fikrini, zikrini, hal hareketin…. Kısaca size aşılamak, veya sizi yanına çekmek, veya sizi düşüncelerine ortak etmek için verdiği çabaya sizde hem fikir olur, onu destekler, yanlışta olsa “bravooo” diyerek el çırparsanız, o kişi sizi ikna ettiğini, sizinde kendisi gibi düşündüğünüzü sanarak, üzerinizdeki baskı ve kabullenişin dozajını her geçen gün biraz daha fazla size hissettirmeye çalışır. Sizin itirazınız olmaz ise, bu baskı ve etkileşim her geçen gün şiddetini dahada artırır.

        Doğrumudur? Karşınızdaki kişiye göre doğrudum. Amacına ulaşmıştır. En azından ulaştığını zannetmiştir.

        Siz o kişinin gözünde en mükemmel, en kaliteli, en başarılı…. En adam gibi adam olarak girmişinizdir. Siz onun literatürü, kültürü… beklide aldığı nefesi olmuşunuzdur. Sizden daha kıymetli hiç kimse yoktur.

        Ne zamanki bu işin doğruluğunu kabullenmek yerine karşısına geçtiniz… Ne zamanki “ama” dediniz, ne zamanki “bu işin asıl doğrusu şöyleydi…” dediniz. Kısacası karşınızdaki insana aynı fikirde olmadığınızı, kendinizi hiçbir değer karşısında satamayacağınızı belirttiğiniz. Ne zamanki artık bu yola arkadaşınızla(!)devam edemeyeceğinize karar verdiniz, kısacası arkadaşınızla “TERS” düştünüz...

        İşte o zaman siz, dünyanın en değersiz, en karektersiz, en adi, en berbat, en….. en…. En şerefsiz kişisisiniz. HATTA GÂVUR PARASIYLA “ON PARA ETMEZ” bir serserisiniz… sizden daha kıymetsiz hiçbir şey yoktur dünyada… siz… siz… siz kötüsünüz.

        Doğrumudur? O insanın o an için içinde bulunduğu halet-i ruhiyesine göre doğrudur.

Bana göre doğrumudur?: Bana göre bir insanın dünkü değeri ne ise, bu günkü değerine odur. Ne eksik ne fazla. Hiçbir insan bir başkasını değerlendirirken, ona bir kıymet biçmesine yetkilide değildir – hakkıda yoktur. Çıkar ve menfaatini gözeterek sana değer biçenlerin “DÖNÜP AYNAYA BAKMASI” en güzel sonuçtur. Herkez geldiği yeri iyi bilirse, değerlendirmesinide o derece doğru yapar. Bu düşünce doğrumudur. Bana göre doğrudur. Ama hiç kimseyi bağlamayan bir doğru…

        Bana göre karşımdaki kişi, kendisi hakkında tek kelime konuşmamış olmama ve hakarete varan sözleri sarfetmesine karşın. SADECE İNSAN OLARAK SEVDİĞİM – DEĞERLİ ve sadece 15 gündür tanıdığım bir arkadaşımdır. 15 günde ben, bir insanı ne kadar tanırım buda ayrı bir düşünce şeklidir.

        Saygılarımla değerli dostlarım…     

                                                                                 Siyah & Beyaz

( ...parasıyla On Para... başlıklı yazı gocha71 tarafından 9.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu