PÜF NOKTASI :

--- “Böyle gelir böyle gider boşver.” “Boş ver.” Demeyin; derbederliğe razı, gelişme azminden mahrum, miskin ve atıl durmayın;harekette bereket vardır. Daima atılım ,hareket ve hamle halinde olun. Hayat hamle ve mücadele ile yürümektedir. Bu kadar dış düşman ve zorluklar karşısında gevşeyen çöker., çalışmayan ezilir. Etrafına bakmayan, şartlara uymayan sahneden silinir gider.

 

--- Bütün çocuklar etkili bir babaya muhtaçtırlar. Babanın gücünü, varlığını, ve desteğini hissetmek isterler. Çünkü çocuğun uyumlu psikolojik gelişmesinde güçlü ve sevgi dolu bir baba vazgeçilmezdir. Gerek babanın sahip çıkmadığı, gerekse babanın olmadığı mailelerde büyüyen çocukları bir çok sorun beklemektedir.

 

--- Hepimiz kendi bilgimiz, görgümüz el verdiğince, ne anlam verdiysek olan bitene, onu bilir onu söyleriz. Esasında dünyada bulunan başlar adedince, hatta o başların taşıdığı gözler, akıllar adedince yeni bakış açıları, yeni yorumlar, yeni tarifler, fikirler, düşünceler sarmıştır çevremizi. Biz, sadece kendi bahçe duvarımızı gördüğümüzden, dışarıda olan bitenden haberdar değilizdir.

 

--- Zamanımızın dilersek efendisi veya kölesi oluruz. Ya biz zamanı kullanırız, yada o bizi kullanır. İnsanlar arasındaki fark;  sahip oldukları zaman değil, onu nasıl kullandıklarıdır. Zira hepimiz 24 saate sahibiz. Ortalama ömrü 72 yıl olan bir insana yıllar bitmez görülür ama başarılı olmak için ne kadar az vaktiniz olduğu da hep göz ardı edilir.

                                                                                   Siyah & Beyaz


( Püf Noktası başlıklı yazı gocha71 tarafından 15.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.