Neydi gözlerimden akan yaşın sebebi? Neden ağlıyordum ellerimle yüzümü kapatarak? Kimdi beni bu yaşta ağlatan? Kimin için ağlanırdı bu kadar?

Bitmezdi sorulacak sorular ve cevapları! Bu yaşta ağlamamın sebebi çikolata vermedikleri için değildi elbet! Çikolatayı bilmezdim ki ben! Var mı yok mu lokum! Ya da bayram şekeri! Bayramlarda topladığım şekerleri saklı yerdim! Anamın dişlerini çürütecek yeme dediği için! Babaannemi gördükçe ‘’şeker yediğinden dişsiz kalmış’’ diye düşünür, her ne kadar yemeyeceğim diye kendime söz versem de kaçamak da olsa yerdim işte!

Barbi bebeği bana almadıkları için de değildi ağlamalarım! Benim zakkum ağacının çatalından yapılmış bir bebeğim vardı zaten! Anacığım çatal ağaç dalının üzerini bez ile kaplamış, hatta elbise bile dikmişti bebeğime! Saçlarımın ucundan aldığı bir tutam saç ile saç bile yapmıştı.

Sırtıma giyecek almadılar diye değildi ağlamalarım! Benim zaten sırtımı sıcak tutacak bir kazağım, başımı sıcak tutacak bir poşum vardı. Ayağımda komşumuz Ayşe ablanın ayakkabıları! Biraz büyüktü ama olsun ben onları sürükleyerek giyiyordum. 

Benim ağlamamın sebebi anamdı! ANAM! Kendisine aldığı kumaştan bir parça alıkoyup yettiği kadarıyla bana elbise diktiriveren! Komşuların çaput kilim dokutmak için kesecekleri kıyafetlerini ben çocuğuma giydirsem diyerek yüzlü yüzsüz isteyen! Canım bir şey çektiğinde şuan paramız yok, olunca (olmayacağını bilerek)söz alacağım diyen! Bir yere gittiği zaman, onu ne kadar sıkarsam sıkayım yanından ayırmayan ANAM!

İşte bu yüzden geceleri gizli, gizli ağlayan, beni mutlu edemediği için hayatı kendine haram eden anam! İstediklerimi alamadığı için beni doğurduğuna pişman olan anam! Kaderi kötü, gözü yaşlı anam! İşte onun ağlamasına dayanamazdım bir tek! Ellerimle yüzümü kapatıp ağlamamın sebebi anamdı, ANAM!

Nur içinde yatsın, canım anacığım!
sıdıka
( Anam başlıklı yazı sidika-emek tarafından 17.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.