Bu adla bir şarkı, bir de dizi var. Zaten şarkı varolduğundan dizi icad oldu. Evet ayniyla vaki..

Öyle bir zaman geçti ki… MTTB’li gençler doğrudur ABD deniz piyadelerini döven solcu gençlere saldırdılar. Dikkat edin sosyalist gençler diyemiyorum, zira henüz kimse sosyalizmin ne olduğunu bilmiyordu ki…

Gerçi bugün de sosyalizmin ne olduğunu bilmiyorlar.

68’liler hiç bilmiyorlar, 78’lilerin de bu yüzden bilmesi mümkün değil…

Mahir Çayan’ı bile okuyup doğru anlayamazlar…

Kaldı ki Nurettin Topçu’yu okusunlar ve sosyalizmin yerli versiyonu nasıl olurmuş öğrensinler…

Mehmet Ali Aybar da, Kemal Tahir de bir gömlek büyük geldi Türkiye’ye…

Topçu’dan hiç haberleri yok…

Onlara kalsa Mehmet Âkif koyu bir dindar, gerici, sakallı bir mersiyeci..

Bilmiyorlar ki, Kastamonu vaazında doğrudan sosyalizmi savunmaktadır.

Haberleri bile yok.

İslam ile bolşevizmin yakın hedefleri olduğunu bu yüzden kuzeydeki tehlikeden çok İngiliz Yahudi medeniyetinin batı emperyalizminin tehlikesine dikkat çeken şanlı Âkif’i bile tanımıyorlar.

Nurettin Topçu’nun nasıl Âkif’in izini sürerek “asrın idrakina söyletmeliyiz İslam’ı” düsturundan nasıl yeni ve bize has bir sosyalizm ibda ettiğini İslamcılar da anlamadı, milliyetçiler de anlamadı ama Allah için bir adet solcu bile anlamadı.

Nedir bu memleketin düşünce ve fikir seviyesindeki düşüklük?

Evet öyle bir geçer zaman ki…

Şimdi tartışıyorlar o yakışıklı ve de masum solcu gençlere saldıran badem bıyıklı kravatsız, yakasız göynekli gençler ülkücü mü, akıncı mı?

Hayır canım onlar kesinkes ülkücü… bak “komünistler Moskova’ya” diyorlar… akıncılar adam döver mi? Olsa olsa bu kadar komünist düşmanı olabilenler ancak ve yalnız ülkücülerdir.

Bilmiyorlar ki o zaman ülkücüler adında bir gençlik örgütü daha oluşmamış. Tamam az sonra oluşuyor ve elbette onlar da bütün gençlik hareketleri gibi pür ü pak değil. Adam dövmede üstlerine olmamış, eyvallah…

Ama bunlar MTTB’li canım. İsmail ağabeyin ekibi bu… belli bak şu da Tayip bey…

Allah Allah nereden çıkarıyorsun?

İşte böyle konuşup duruyorlar..

Kimler mi?

Diziyi izleyenler ve etkilenenler canım…

Daha önce de Hatırla Sevgili’den etkilenmişlerdi ya…

Peki niçin o dönemlere ait doğru dürüst bir film yapılmaz…

Dün iktidarda olanlar nasıl canım aslolan iktidardır film piyasasını, entelektüel ortamı nasılsa kendimize çekeriz diye düşündüler. Bugün iktidarda olanlar da işte Alevi çalıştayı yaparak, Kürt açılımı yaparak, aydın ve sanatçılarla yemek yiyerek benzeri bir zafer kotarmaya çalışıyor.

Demek ki MTTB’deki sağcılar komünizme karşı nasıl yekvücut olmuşlarsa iktidarda da benzeri davranış kodlarını paylaşmada aynı meziyeti sergiliyorlar.

Bir zamanlar aynı çatı altında handiyse birbirleri için öleceklerini, ölmeğe hazır olduklarını iddia edenler artık ayrı apayrı saftalar.

Bu sadece MSP ve MHP geleneği için böyle değil…

MTTB çatısı altında bir arada bulunan ve sonradan MSP’yi ve MHP’yi oluşturan gençler, komünizme düşmanlıkta hemfikirdiler. Ama Nurettin Topçu’yu anlamadılar. Ortak paydaları ilginç değil mi?

Sonunda milliyetçiler liberalizm ile bir türlü ünsiyet sağlamayı beceremedi ve büyük üstad Taha Akyol liberal milliyetçi söylemiyle yalnız kaldı.

Fakat MTTB’nin öbür kanadı İslamcı arkadaşlar klasik çizgiyi otuz küsur yıl muhafaza ederek şanlı birer Millî Görüşçü, cesur birer Büyük Doğucu olabildiler ama sonunda onlar bu ünsiyeti hasıl edebilmeyi başardılar. Kalvinist İslamcılık yüz yıllık derin ve anti emperyalist İslamcı evrensel muhalefeti ehlileştirdi.

O yüzden bugün bu yeni açılımcılar o zamanki MTTB’yi anlamada güçlük çekiyorlar. Gerçekten böyle midye Abdullah abi, Recep abi, İsmail abi, Ali abi, Metin abi, Mehmet abi, gerçekten de o masum solcu gençleri dövdünüz mü?

Gerçekten de bu kana susamış ülkücülerle birlikte miydiniz? Bu soru da benden olsun bakiiim.

Yahu sağcılar…

Hala sağcı olmakta ısrar edenler…

Anladık komünizm insanlık dışı bişi… yahu sosyalizmler arasında diyalog yapılacak hiçbir fikir kırıntısı da mı yok?

Tamam anladık komünizm kötü. Kapitalizm niye iyi birader…?

Kapitalizm niye İslam birader?...

Bu soruyu öncelikle sayın Erol Yarar’a soruyorum; kimse üstüne alınmasın yani?

Maaşla çalışanlara sormuyorum; umarım Erol bey devletten maaş almıyordur… gerçek bir burjuvadır yani…

 

 Lütfü ŞEHSUVAROĞLU

( Öyle Bir Geçer Zaman Ki… başlıklı yazı Şehsuvaroğlu tarafından 29.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.