1 Merhaba Başbakanın

 

Cumhuriyet dönemini her ne kadar bazı açılardan övsek de aslında vatandaşı önemsemeyen, devleti ön plana çıkaran, askeriyeyi kutsayan, bireyi ürküterek korkutarak susturan, laiklikle yüce İslam dinini  kıskaca alarak militarist bir hava estiren ve eleştirmeye tahammülsüz bir  idari yapı haline geldi.

 

Öyle ki 30 yıldır toplumun ihtiyacına cevap veremeyen hatta bu günkü sorunun temelinde taş üstüne taş koyan 12 Eylül 82 Anayasasını değiştiremedik.Bu münasebetle TBMM’den şikayetimiz var Yasama organı olarak toplumun lehine yasal düzenlemeler yapmakla yükümlüdür.

 

Sizin yönetiminizdeki en büyük eksiklik “sürekli eğitim” kavramını aktif hale getiremediniz STK’ları aracılığıyla vatandaşı aydınlatma sürecini yaşatmanız.

 

 Eğer biz insanımızı aşağıdaki mevzularda aydınlatabilseydik,

-Vatandaşlık hak ve ödevlerini,
-Devlet ve hükümet kavramlarını,
-Dünyanın genel görünüm ve gidişatı,
-İnsan hakları evrensel beyannamesi ve AİHM,
-Kadın hakları,
-İnanç esasları,
-Veda Hutbesinin sunum ve yorumu,
-Tüketici hakları ve bilinçli tüketim,
-Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi,
-İletişim Becerilerini,
-Beşeri münasebetler…

Nitelikli vatandaş yetiştirecektik,

Nitelikli vatandaş,
-Sağlıklı düşünür,

Cesaterli olur


-Kavga gürültü çıkarmaz,
-Zulüm etmez,

-Hakkı müdafaa eder,

Hakkına razı olur,

-Sağlıklı beslenir,

-Kanaatkar olur,
-Üretken olur,
-İsraftan kaçar,
-Devletini, milletini düşünür,
-Hayata olumlu katkı yapar,

…….vs.

En önemlisi de mutlu olmayı becerir.

Bir devlet, insanını mutlu etmeyi başarmışsa artık sırtı yere gelmez.

Bu memleket devletten çok sıkıntı çekmiş her ne kadar AK Parti iktidarında bir hayli düzenlemeler oldu ise de yetmiyor bölgenin aldığı darba ağırdır bıraktığı iz kayıp olmuyor.

Efendim bize,

İleri demokrasi lazım,

Kaliteli eğitim lazım,

Nitelikli bir kamu yönetimi gerek,

Üretim lazım,

Bilim ve teknoloji lazım,

Manevi terbiye lazım.

12 Haziran seçimleri bu açıdan çok önemlidir.

Eğitim öğretimimize önem verin.

Hizmet içi eğitimle öğretmen eğitimini önemseyin öğretmenlerimiz dünyadaki gelişmeler karşısında yetersiz kaldıkları gibi Milli eğitimin temel amaçlarına, milli ve manevi değerleri öğrencileriyle, toplumla paylaşmaktan aciz bir öğretmen kitlemiz var.

Bölgeye has mesleki eğitimi geliştirin,önemseyin, öğretmenlik yapmayan bir vekili lütfen Milli Eğitim Bakanı yapmayın. Camia üzerinde etkili olamıyor. Eğitimcilerin dilinden anlamıyorlar.

Bölgemizin yönetimini valilere bırakmayın.Allah aşkına halk ile hemhal olan yeterli derecede insani duyguları gelişmiş yöneticilerimiz yok mu? Bırakın gönüllü valiler kaymakamlar gelsin devlet kağıt üzerinde yürüyor.Kağıt ise ateşe de havaya, suya da dayanmaz.Sağlam bir devlet anlayışı gerek.Hükümetin sağ duyusu sahaya yansımıyor.

20 yıl sıra dışı bir yönetim tarzıyla bölge idare edildi devlete köksün dargın bir nesil oluştu ama daha sonra bu halka inanırcı bir ilgi gösterilmedi dargınlık devam ediyor, çünkü standartları düşük bir yönetim ile idare ediliyor, olağan üstü hal kalktıktan sonra olağan üstü iyileştirmelerle idare edilmeyiydi ki vatandaşa bir umut bir heyecan aşılanabilseydi.

Bölgemizde yüzlerce diplomasız profesörler, aydınlar, Medrese hocaları bu değerli ilim adamlarına devlet merhaba diyebildi mi? Kendinizi bu alimlere anlatın memlekete huzur e sükunet gelsin.BDP onların bir kısmını önemsiyor yanına alıyor devlet ise toplumun direği konumunda olan bu ilim adamlarına ilkokul mezunu muamelesini bile reva görmüyor.

Bu millete huzur mutluluk ve zenginlik getirecek yasal düzenlemeleri yapmanızı istiyoruz.

Artık bizi perişan hale getiren 12 Eylül 82 anayasasına tahammülümüz kalmadı bunun ömrünü uzatan TBMM’ine güven azalıyor.

1-Yeni anayasa insan hak ve özgürlüklerine dayalı bireyin huzur ve refahını esas almalı,
2-Kur'anı kerimin semavi bir kitap olduğunu kabul etmeli ve ondan yararlanmaya engel teşkil etmemeli ancak’lar la insanları sınırlandırmamalı.
3-Hiç bir dil üzerinde herhangi bir yasak koymamalı,Anadolu’da yaşayan kültürlerin gelişmesine katlı yapmalı,
4-Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermeli ekonomik katkı ile gelişmesine müsaade etmeli, katkı yapmalı.
5-Kamu yönetimi reformunu bir an evvel düzenleyerek yerel yönetimlere birleştirici nitelikli bir özerklik verilmeli.
6-Korku ve endişeden arınmış vatandaşa olan güven üzerinde yasaların tesis edilmesi.

7-Bir kesim insanı rencide edici söz ve davranışlardan klişe ifade ve slogandan kaçınılmadır.

8-Aile kavramına atıfta bulunarak hayata pozitif katkı yapmalıdır.

9-İnsan Hak ve Özgürlüklerine dayalı Demokratik Cumhuriyet dışında hiçbir değişmez maddenin anayasada olmaması gerekir.

10-Herhangi bir zümreye bireye ve kuruma imtiyaz tanımamalı legalitenin dışına çıkan kimselerin cezalandırıla bilmesine imkan tanımalı

11-Geçici bir ek maddeyle siyasi bir af getirilmeli.

……………………………………………………………………..

Devletin bu konulardaki yetersiz yasa ve yaklaşımları MHP’ye, BDP’ye  katkı yapıyor.Ülkemizde soyut kavramlar üzerinde siyaset yapılmasına altyapı hazırlıyor.Dünha ile uğraşmak yerine basit iç sorunlarımızda boğuluyoruz.Dünya bize kıs kıs gülüyor.Halbuki orta doğuyu toparlamamız lazım dünya rehberlik yapmamız gerek yeni dünya düzeninin aktif aktörlerinden olmamız lazım.Kanaatimce.

Başarı ve mutluluklar diliyorum.  

( Merhaba Başbakanın başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 31.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.