Tehlikeli Kelimeler

            Günümüzde pek çok insanın çoğunlukla anlamını düşünmeden kullandığı, imanı en çok tehlikeye sokan bir kelime de “Yaratma” kelimesidir. Bilhassa tv’lerde özellikle kullanılan bu kelime belki de en tehlikeli kelimedir.  Diğer kelimelerin belki bir nebze olabilir ama Yaratma kelimesinin hiçbir mazereti yoktur. Daha önce belirttiğimiz üzere yaratılanlara mahsus fiilleri Allah-ü Teala (cc) ya isnad etmek nasıl küfür ise Allah’ü Teala’nın (cc) zatına mahsus sıfat ve özelliklerini de (yaratma gibi) insanlara isnad etmek öyle küfürdür. Neden Yaratma fiilini isnad ettiklerinizi haşa tanrılaştırarak şirke girmiş olursunuz. Yaratma kelimesi, mutlaka nefsin en çok sevdiği kelime olmalıdır. Nefs yerli yersiz kullanılan bir kelimeyle bile tatmin olmaktadır şüphesiz. Sıradan bir kelime gibi görünse de Yaratma yalnızca Allah-ü Teala’ya( cc) mahsus bir sıfattır. Yoktan var etmek demektir ki insanların bu kelimeyi kullanmaları zaten başlı başına had bilmezliktir.

            Pek  çok kelimeyle ifade edilen Yaratma fiili en çok “ Halk” ve “Kün” kelimeleriyle ifade edilmektedir. “Allah ol der ve olur” Yaratma kelimesine bilerek veya bilmeyerek kullanan inşa aynı zamanda Allah-ü Teala’nın yaratma fiiline-haşa- ortak olmak gibi bir iddia içine girer ki bu küfrün dek alasıdır. Şunu diyebilirsiniz; İnsanlar her kelimeyi manasını bilerek kullanmaz, herkes kullandığı için kullanılan kelimeler vardır. Kendi adınıza haklı olabilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki Müslüman olmak için bir cümle yeterlidir (şehadet kelimesi) dinden çıkmak içinde bir kelime yetecektir.

Selametle.  

( Tehlikeli Kelimeler- Yaratma başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 28.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.