İlgilenenlerin malumudur İslam terminolojisinde Elfaz-ı Küfür diye bir kavram vardır. Anladığım kadarıyla insanı küfre sokan kelimeler. (lafız) Elfaz'ı Küfür en başta Allah-ü Teala (cc) ya zatına yakışmayan şeyler ithaf etmektir. Bildiğimiz üzere yaratılanların özelliklerini Allah-ü Teala'ya (cc) izafe etmek küfürdür. (yeme, içme ve cismani özellikler vb) Bu kelimelerin pek çoğu gündelik hayatta kullanılan kelimeler olduğu ve aslında lafın gelişi olarak söylendiği zaten biliyoruz. Ve yine biliyoruz ki müslüman için "bilmemek"  mazerettir. İletişimin bu kadar arttığı günümüzde sıkışınca bilmiyordum demek yeterli midir bilemiyorum. Günümüz insanının her şeyi bilirken Elfaz’ı küfrü bilmiyordum demesi de ayrıca yoruma muhtaç elbette.

Bahsetmek istediğim konu Elfaz’ı küfür değil. Doğrudan olmasa bile ileri safhada- belki de-kişinin imanını tehlikeye sokabilecek kelimeler. Yanlış hatırlamıyorsam İmam Gazali (ra) İslam dinine dair hiçbir bilgisi olmayan sadece Alla(cc) ın varlığını kabul ederek ölen insanların kurtuluşlarının umulabileceğini (bir nevi haniflik) İhya isimli kitabında bildirmektedir. Ama bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu günümüzde “ bilmiyordum” demenin insan nazarında bile geçersiz olduğunu kabul etmek zorundayız. Elbette ki Allah her şeyi bilendir.  

Kanaatimce günümüzdeki en tehlikeli kelimeler hemen her konuda ve hepimizin kullandığı “ bence” ve “diyorum ki” kelimeleridir.   

( Tehlikeli Kelimeler başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 7.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.