DEDEMİN SAHURU
         Uykumdan uyanmıştım.Gözlerimi açtığımda dedem de uykusundan uyanmış,üzerine örtülü ceketi üzerinden atmış ve ayağı kalkmıştı.Dedem,beni uyuyor sandı.Dedem,ayağı kalktığı gibi babaannemi uyandırmaya gitti.
“-Sahur vakti geldi.Kalk hadi Faika”demişti dedem.Kalktı babaannem.Babaannemi kaldıran dedem,beni uykudan uyandırmak için yanıma geldi:
“-Oğuz,kalk hadi torunum.Aşağı kattaki anneni de kaldır güzel bir sahur yapalım oğlum .”dedi dedem.
          Merdivenlerden aşağı kata inip annemi uykusundan kaldırdım.Annemle birlikte merdivenleri çıkıp dedemlerin evine geldik.Babaannem hazırlıyordu sofrayı.Mis gibi yumurtalı ekmek kızartıyor,kahvaltılıkları da sofraya koyuyordu.Akşamdan kalan karnıyarık yemeğini de sofraya koymuştu babaannem.
             Sofra kuruldu.Annem,ben,babaannem ve dedem sofraya yani masaya oturduk.Dedem sanki oruç tutacakmış gibi sahurda çok heyecanlıydı.Ve bugüne kadar dedemi oruç tutarken görmemiştim.Dedem yemek yemek için kalkıyordu sahura.
         Bir sahur daha böyle geçip gitmişti.Şimdi geçmişteki o sahurlarımız kalbimizde birer anı olarak kaldı .
         Mekanın cennet olsun canım babaannecim.Mekanın cennet olsun canım dedecim.İyi ki sizi tanımışım.

HİKAYE: OĞUZ BATIN
( Dedemin Sahuru başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 15.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.