ŞİİRSEL HAYATLAR
10.BÖLÜM:AŞK ACISI
        Nesrin ve arkadaşları ,Nesrin'in babasının gittiği altmış ikinci caddede ki meyhaneye doğru arabayı Nesrin;sürüyordu.Nesrin'in arkadaşları,Nesrin'in babasının kendini içkiye vurma nedenlerini soruyordu.
        Esma,söze atıldı:
“-Baban Aziz Amca,Astrolog Gül Hanım'dan ayrıldığı için mi kendini meyhanelerde içkiye verdi?”
Aynen Esma'cım,dedi Nesrin.Esra söz aldı :
“-Peki,neden ayrıldılar?”
Kerime,cevap vereceği yerine cümle kurdu:
“-Nesrin'in anlattığına göre Aziz Amca ile Astrolog Gül Hanım birbirine eş değildi .”
Esma,ortaya atıldı:
“-O üfürükçü Gül Abla,Aziz Amcam gibisini bulamaz.”
Nesrin,cevap verir gibiydi:
“-Olan babama oldu kızlar,kendini meyhanelerde içkiye verdi.”
            Altmış ikinci caddede ki Aziz Bey'in gittiği meyhaneye gelmişlerdi.Arabadan sadece Nesrin indi.Meyhaneye doğru yürüyen Nesrin,babasını körkütük sarhoş bulacaktı.Çünkü Aziz Bey,aşk acısı çekiyordu.Açıp girdi meyhanenin içine.Aziz Bey,arka masada oturuyordu.Balığın yanında rakı içiyordu:
“-Senin ne işin var burda kızım?”
“-Recai seni merak etti.Sadece Recai değil hepimiz seni merak ettik babacım.Büsbütün kendini salmışsın,bir kadın için deger mı?”
Nesrin,nefes aldı ve devam etti sözlerine:
“-Ben sana demiştim baba,o üfürükçü sana göre değil diye.”
Aziz Bey,hiç oralı değildi .Meyhane de Gülüm Benim adlı şarkı çalıyordu .Aziz Bey,şarkıya eşlik ederken Nesrin;babası Aziz Bey'in koluna girip arabasına doğru götürüyordu.Aziz Bey,duramıyordu ayakta.
             Babası Aziz Bey'i arabasının arka koltuğuna bindirdiği gibi şoför koltuğuna geçip yola koyuldu Nesrin.Arkadaşları da arabanın içindeydi.Altmış ikinci cadde ile elli dokuzuncu cadde arasındaki mesafe yirmi-yirmi beş kilometre mesafede gibiydi.
            Nesrin,arkadaşlarının teker teker evlerinin önünde indirdikten sonra bir beş kilometre daha yol gidip evlerine vardı .Arabasını otomotik anahtarla kilitledi.Babasının koluna girip apartmanının girişine geldiler.Bindiler asansöre.Nihayet dördüncü kata gelmişlerdi.Evinin kapısını açtığında kendilerini Nesrin'in terier cinsi köpeği Recai,karşıladı:
“-Hav hav.”
“-Hoşbulduk Recai.Bak sana Aziz dedeni getirdim..Biz yokken neler yaptın Recai?”

HİKAYE:OĞUZ BATIN
( Şiirsel Hayatlar Onuncu Bölüm başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 11.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.