ŞİİRSEL HAYATLAR
1.BÖLÜM:SENİ ÜZMEM BABA
  Adı ünlü yazar Recaizade Mahmut Ekrem'in isminden geliyordu terier cinsi köpeklerinin ismi Recai'ydi.Evlilik telaşının içinde buruk bir özlem olacaktı,hem yavru terier cinsi köpeği Recai'den ayrılacaktı hem de babasından.
         Manevi kız kardeşlerim dediği üç kız arkadaşı da,onun evlilik telaşını kaptırmışlardı kendini.Evlendikten sonra bir de manevi kız kardeşlerinin özlemi olacaktı içinde.
    Nikah ve düğünün olduğu gün yaklaştı .Düğün salonunda bütün konuklar yerlerini aldı ,düğün de terier cinsi köpeği Recai de vardı .
“-Siz Aziz ve Kerime Gülbeyaz kızı Nesrin Gülbeyaz,Kerim ve Nedime  oğlu Ali Halit'i kocalığa kabul ediyor musunuz?”
-“Evet.”
“-Siz Kerim ve Nedime oğlu Ali Halit,Aziz ve Kerime Gülbeyaz kızı Nesrin'i karılığa kabul ediyor musun?”
“-Evet.”
    Düğün salonunda bulunan herkes alkışlarla bu genç çifti tebrik ediyordu.Recai'de iki elini önüne atmış adeta Nesrin'i alkışlıyordu.
   Nikah merasiminden sonra düğün sahibi ve davetliler,kendini müziğin ritmine bırakarak coşmaya başladılar.Ali Halit sanki başka diyarlardaydı.Öyle başka diyarlardaydı ki coşkusunu mislice yaşıyordu.
      Ve şimdi ayrılık vakti.Tarlalarını ekip biçen kız kardeşlerim dediği üç kız arkadaşına sarılıp da ağlaştı.Sonra babasınla.Ve en son terier cinsi köpeği Recai ile.
      Şimdi yolculuk vaktiydi.Dünya Evi denen bir yolculuğa çıkmıştı.Nihayet yeni evlerine Nesrin ve Ali Halit çifti vardı.Nesrin'i kucağına alıp yatak odasına götürdü.
“-Aşkım evin reisi erkektir.Bundan sonra maaş kartın bende kalacak.Tüm tarlalarının sorumluluğu bende olacak.”
“Sana bunları mı öğrettiler hukuk fakültesinde?Olmazsa nolcak?”
“-Olacak dediysem olacak o kadar.”
“-Sanırım kendine kendin gibi avukat bulmana bile gerek kalmayacak..Çünkü başvurup nikahı iptal edecem.Ben gidiyorum,hoşçakal.”
         Yaşadığı apartmandan dışarı çıktı.Gelen taksiyi durdurdu ve baba evine doğru yol almaya başladı.Babasının evinin kapısını anahtarla açtığında saat gecenin üçüydü.Evdeki takırtıya da babası uykusundan uyandı.
   Baba Aziz Bey telaşlandı.Kızının bu saatte kocasının yanında değil burada olmasından dolayı şaşkındı .
“-Evliliği yarın gidip iptal etçem baba.Ali Halit denecek herif benimle değil malların için evlenmiş benimle.”
“-İyice düşündün mü kızım ?”
“-Evet baba.Seni üzmem baba dedim onla evlendim.Ama ne yazık ki adam paracı çıktı ..”
“-Hav hav”
“-Recai,sana hoşgeldin diyor kızım.”
“-Hoşbulduk Recai.Hadi gel beraber uyuyalım.”

HİKAYE:OĞUZ BATIN
( Şiirsel Hayatlar Birinci Bölüm başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 8.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu