Arap Baharı Tersine Mi Dönecek

Yazılar Arap Baharı Tersine mi Dönecek?




ARAP BAHARI TERSİNE Mİ DÖNECEK

Arap baharı Arap baharı diyorduk ne oldu? İşte kimimizin altında Amerikan parmağı aradığı Arap Baharı tersine çevriliyor. Diktatörleri kolayca deviren Arap Milleti demokrasiyi korumada aynı beceriyi gösterebilecek mi acaba?

Mısır yıllar yılı eli kanlı diktatörlerle yönetildi. Nasır, Enver Sedat, ve Mübarek. Hepsi de sözde seçimle işbaşına geliyor ama hiçbir zaman gitmiyorlardı. Halk fakir, ülke ekonomisi dibe vurmuş, üç kuruşa muhtaç hale getirilmiş, yönetici eliti zengin, sefih ve zalim. 

Ülkede en ufak bir kalkışma ihtimali bile kanlı bir şekilde bastırılıyor. Müslüman kardeşler teşkilatı sıkı takibat altında. Hiçbir eyleme göz yumulmuyor. Hak arama yolları tümden kapalı. Düşünce özgürlüğü hak getire.

İsrail’le dost, Amerika’yla dost. Batıyla, Doğuyla dost ama kendi halkına her zaman düşman. Dahası halkın dinine, inancına düşman. İslam dışı bütün inanışlar serbest. Ahlaksızlık, içki fuhuş ve çıplaklık serbest ve alabildiğine teşvik edilmekte.

Milli gurur ayaklar altında. Hatırlayın 67 savaşında Mısır uçakları havaalanından kalkmadan İsrail tarafından imha ediliyordu. Askeri harcamalar alabildiğine teşvik edilmekte. ABD yardımıyla alınan silahların ve askeri malzemelerin tamir bakım ve yedek parça parası ülkenin bütün varlığını iç ediyor. ABD yardımı aslında bir sömürme aracı. Ortada yardım falan yok. Verilen 1,5 milyon dolarla askeri malzeme alınıyor en pahalısından. Sonra onun tamir, bakım, yedek parça ve kullanım hizmetleri adı altında ülkenin tüm kaynakları sömürülüyor. 

Bu sömürü düzeni bütün geri kalmış ülkelerde aynı şekilde işliyor. Bazen ikinci fil mesabesinde olan Rusya devreye giriyor. Bir yandan da o sömürüyor, halkın tüm varlığı iliğine kadar süpürülüyor. Bu da yeterli olmazsa bu ülkeler birbiriyle savaştırılıyor. Savaşlarda harcanan silahların yerine yenileri satılıyor, hem de en pahalısından. O da yetmezse ambargolar konuyor, ambargoyu delen Yahudi şirketleri silahları bu kez fahiş fiyatla ambargo konan ülkeye satıyorlar. Karlı çıkan taraf hep emperyalist ABD, Avrupa, Rusya Ve Çin oluyor. Bu korkunç çark sürekli işliyor.

Bu korkunç çark, bu korkunç zulüm ve sömürü düzeni ha bire çarklarını ağırlaştırıyor, Müslümanları inim inim inletiyor. Onları bir yandan dinden uzaklaştırırken bir yandan da köleleştiriyor, hatta bütün bunlar yetmezmiş gibi beyin yıkamaya tabi tutuyor, Cengiz Dağcı'nın deyimiyle mankurtlaştırıyor. İşte büyük bir Man kurt Abdül Fettah Sisi. İşte Esad, işte Kral Abdullah ve diğerleri.

Artık bütün diktatörler ve darbeciler emperyalizmin mankurtudur, emperyalizmin sadık bir köpeğidir, robotlaşmış pis bir tetikçidir, basit bir emir eridir, kayıtsız şartsız emirlere itaat eden aşağılık uşaktır, vicdanını satmış bir alçaktır, şerefsiz adi bir mahlûktur, kanlı katil, zalim ve acımasız bir kitle kıyımcısı, insanlık dışı bir varlıktır.

Binlerce, on binlerce, yüzbinlerce hatta milyonlarca insanı bir anda öldüren, namaz kılan insanlara ateş eden, camiye giren insanlara baltayla saldıran baltacı Man kurtlar, halkını katleden Esad ve avanesi, Sünni Araplara kan kusturan Maliki zorbası, geçmişte Halepçe katliamı ve benzeri katliamlara imza atan, ABD karşısındaki yenilgiyle sonuçlanan savaşa Ümmü Zafer: Zaferlerin anası adı takarak Müslümanları kafir karşısında zelil hale düşüren Saddam, İran’da beyaz devrim adını vererek halkı İslam’dan uzaklaştırmak adına Türk devrimlerini örnek alan Şah Rıza Pehlevi, Çeçenistanın başındaki sefih hepsi hepsi bu tip Mankurtlardandır ve İslam Ülkelerinin Türkiye hariç hepsi bu tip aşağılık insanlar, zalim diktatörler tarafından yönetilmektedir.

Evet, işte bu zavallılar İslam dünyasını içten içe kemirmekte yiyip bitirmektedir. Dahası bunlar ülkede o kadar çoğalmışlardır ki ordular bunların ellerindedir, bürokrasi bunların ellerindedir, eğitim ordusu bunların ellerindedir. Aydın, yarı aydın kitle bunların ellerindedir, üniversite bunların ellerindedir, bozulmuş kitleler bunların ellerindedir. 

Bu kitleler bir düğmeye basmakla harekete geçirilir Gezi ve son Tahrir olaylarında olduğu gibi. Basın bunların ellerindedir, seçilmiş liderlere diktatör damgası yapıştırılarak bu kitleler harekete geçirilir. Adnan Menderes, Turgut Özal, Tayyip Erdoğan, Musaddık, Ömer Beşir ve Mursi gibi. Şimdi Tunus’ta yapılmak istenen budur. Diğer İslam ülkelerinde Arap baharından sonra denenmek istenecek olan budur. Tayyip Erdoğan kendisi için hazırlanması muhtemel senaryo için direnmekte, önlem almaktadır.

Tayyip Erdoğan biliyor ki düşman büyüktür, organizedir, planlıdır, derin bir geçmişe sahiptir, kurumsallaşmıştır, devletler çapında teşkilatlanmıştır, derin devletlerini kurmuştur, Birleşmiş Milletlerini, NATO’sunu kurmuşlardır. Unesco, Şanghay beşlisi onlardandır. Siyonizm onlarla işbirliği halindedir. Soros onların adamıdır, uluslar arası sermaye onların emrindedir. Hollywood onlarındır, Google onlarındır, face-book onlarındır, tweeter onlarındır.

Onun içindir ki ‘Tayyip Erdoğan yeni bir Birleşmiş Milletler kurulur Türkiye orada yerini alır.’ demektedir ki yapılması gereken belki de budur. Erbakan’ın yıllar önce dile getirdiği İslam Askeri birliği, İslam Para birliği, İslam dünya bankası, İslam UNESCO’su şimdi gündeme gelmeli. İslam Birliği gereklidir. Ancak tüm bu hedeflerin başarılabilmesi için İslam ülkelerinde tam bağımsız yönetimlerin kurulması, demokrasilerin gelişmesi şarttır.

Bu ayrı bir konudur ve üzerinde ayrıca durulması düşünülmesi araştırma ve derin incelemelerin yapılması şarttır.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 25.8.2013
( Arap Baharı Tersine Mi Dönecek başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 9.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.