Mutluluk Sensin
Mutluluk yüreğin kanaat sahilinde dinlenmesidir. Sahip olduklarının kıymetini bilip onu muhafaza etmeye çalışmaktır. Yokluğunu bilmedigin bir şeyin ne kadar değerli olduğunu kaybetmeden anlamandır. 

Öfkenin donukluğunu dokunuşların sıcaklığıyla  eritmendir. Elinin sıcaklığını hissettiğin sevdiğin sana hayatın ne kadar değerli olduğunu hissettirecektir. Ölümün toprağı sevdiğinin üzerine savrulduğunda gözyaşların onu geri getirmeyecek ve pişmanlıklar bir anlam ifade etmeyecektir.

Sevmesini bil ki sevilesin.

Mutluluk sabah uyandığında gülümsemeyi bilmektir. Çünkü sen güldüğünde dünya gülecektir. Sen mutlu olduğunda dünya mutlu olacaktır. Gözlerinden yaydığın umut ışıkları, evine, çocuklarına, eşine tanımlanamaz neşe saçacaktır. Çünkü umut dünyanın en etkili mutluluk iksiridir.

Unutma mutluluk kadar büyük bir zenginlik yoktur. Onu ancak sevmesini bilenler anlar.
Sahip olduklarının kıymetini bilen, başkasının sahip olduklarıyla ilgilenmez. Başkasının sahip olduklarına, başarısına, kazancına sevinebilen kişi yüreğinden hasedi sürgün edebilen mutluluk savaşçısıdır. Başkası için sevinebildiğin oranda mutlu olursun. 

Nefret bir ateştir başta insanın kendisini sonra yavaş yavaş çevresini yakan. Yandıkça alevlenen bir ateştir. Yürek aynanda gözlerine bak. Kendinle yüzleşme cesareti göster. Bil ki dünyanın en güçlü savaşçısı kendisiyle savaşabilendir. Niçin nefret, niçin öfke, niçin haset, niçin, niçinlerini sorgula. Nefsinin kendisini temize çıkarmasına izin verme. 
En zor mahkeme insanın kendi kendisini yargıladığıdır. Hakimi de, tanığı da, sanığı da sensin. Yüzünün akıyla çıkabilmek için adalet terazisiyle tart kendini. Ki suçluysan af dile, kendini düzelt. Haklıysan affetmesini bil.
Sana haksızlık yapanlara haksızlık yapma! Ancak onlarla da birlikte olma. Çünkü haksızlık mutluluğu emen en güçlü süngerdir. Mutluluğunu emen süngerlerden uzak dur.
İyi olmak haksızlıklara sessiz kalmak değildir. Haksızlıklara sessiz kalmak seni içten içe kemiren bir faredir. Konuşarak, tartışarak onu yüreğinden kov. 

Kendine değer ver. Sağlığını koru. Bil ki sağlıksız bir beden hasta ruha işaret eder. Rabbine dua et. Onunla konuş. Bütün dertlerini onunla paylaş. Çünkü dertlerinden dolayı seni üzmeyecek tek varlıktır. İçten, samimi bur şekilde konuş. Seni dinler; bir rüzgarın sesinde, bir kuşun ötüşünde, bir çiçeğin kokusunda, bir yıldızın ışıltısında, bir sevdiğinin dokunuşunda. 

Kendine değer ver ve kimsenin seni üzmesine izin verme. Mutluluk polyannacılık oynamak değildir. Rahatsız olduğun konularda rahatsızlığını söyleyebilmektir. Konuşmadığın sorunlar ne zaman patlayacağı belli olmayan bomba gibidir. Söylemek, söylenmekten daha iyidir. Söylenmek kendi kendimizle konuşarak kendimizi mutsuz etmekken, söylemek rahatsızlık duyduğumuz konuyu rahatsızlık duyduğumuz kişiye belirterek çözüm bulmaktır. Çözümü olmayan sorun her an zihnini geren bir gerilim sinyalidir. Konuş, tartış, anlamaya çalış, paylaş ama taşıma! Taşıdığın bir sorun seni mutsuzluk ve umutsuzluk bataklığına çeken bir yüktür. Kurtul onlardan.
Mutluluk Sensin UNUTMA.
Seyit Ahmet Uzun




( Mutluluk Sensin başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 4.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.