Rahmetli dedem  hep şöyle dermiş:" Bir kimse bir kimseye düşmanlık yapmak istiyorsa onu sigaraya alıştırsın." Dedem de sigara tiryakisiymiş bir zamanlar, ne yapsa ne etse de,bu illeti bırakmayı başaramamış,bu yüzden  ninemle  sürekli  kavga ederlermiş.

Sevap mı işledim günah mı işledim bilmiyorum,maaşlarımız bu ay biraz geçikti yani iki hafta,Tarık var  iş arkadaşımız  garip,bekar birisi hep şakalaşırız onunla,çok mutsuzdu.
-İyi misin Tarık diye sorduğumda,maaşları hatırlattı.
-Otelin lojmanında kalıyorsun Tarık;ev kirası yok,su faturası yok,elektrik faturası yok,yemeğini de otelden  yiyorsun maaşı ne yapacaksın? 
-Sigara param yok deyince,ben de:
-Döndü hanım sana yardımcı olsun,dedim,Döndü hanım ise cüzdanını çıkartıp elli lira verdi,Tarık'ın almamak için ısrar etmesine rağmen

Maaşlar dün yattı ve  Tarık elli lirayı Döndü hanıma uzattı ancak  kabul ettiremedi ve Döndü hanım hakkını helal ettiğini söyleyerek  bu konunun kapanmasını istedi.

Açlığın,susuzluğun ve hastalığın gururu olmaz.
( Sigara Parası başlıklı yazı berberce tarafından 17.09.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.