İşe girmek  kadar işten çıkmak da zordur.İşe girerken kılı kırk yararlar,işten çıkarken ise binbir zorluk çıkartırlar karşınıza.Verirler elinize kalemi kağıdı  derler:"İstifanı yaz!"Kadrolu elemansanız tazminat hakkınız vardır ve istifa yazarsanız bu hakkınızdan vazgeçmiş olursunuz,bu kuralı her çalışan bilir.Sonuçta  kimse kimseyi zorla çalıştıramaz zaten çalıştırsa bile bu kişiden verim alınamayacağı gibi bu kişi  işyerini zarara sokup diğer çalışanların da motivasyonunu bozar.En akıllıca ve doğru çözüm,anlaşarak karara bağlamak, boşanlardaki gibi çekişmeli olmaması lazım çünkü çirkinliğin kimseye faydası yoktur.

İki yıldır beraber çalıştığımız Abdullah  kardeşimizle geçen gün  yollarımızı ayırdık.Dünya küçüktür demişler belki başka yerlerde başka mevkilerde yine karşılaşırız,onunla çalışmaktan gayet memnunduk  fakat özel sebeplerinden  dolayı kendisi istedi bizlerden ayrılmayı.

Hep doğum günü pastası kesilecek değil ya,güzel bir veda pastası hazırlamışlar diğer arkadaşlar onun için, yapanlarn eline sağlık ancak üzerinde çok anlamlı bir söz yazılıydı arkadaşlığın mekanla sınırlandırılmayacağına dair şimdi hatırlayamadım.Doğru velakin eksik...

Biz insanoğlu gidenin ardından  önce methiyeler söyleriz sonra yıllardır tanıdığımızı tanımıyormuş gibi yapıp hem dedikodusunu ederiz hem de ardından küfür. Gün geçtikçe övgüler yerini  yergiye bırakır.
-Abdullah çok hızlı,pratik,zeki ve marifetli bir ustaydı.
-Bir o kadar da çapkın.
-Kim Abdullah mı,asla inanmam, kendi halinde mütevazı birisiydi,kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz sabahtan akşama  kadar tezgahının başından ayrılmazdı.
-Aralarındaki yaş farkına rağmen yanındaki stajer kıza  çıkma teklifi edecek kadar da densiz...
( Veda Pastası başlıklı yazı berberce tarafından 9/17/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu