1 Yeni Roma Ve İslam Âlemi
Yeni Roma Ve İslam Âlemi

Yeni Roma Ve İslam Alemi




Türkiye direniyor. Irak parçalandı, Suriye parçalandı, Yemen parçalandı. İran’ı parçalamak için planlar yapılıyor. Afganistan yıllar önce karıştırıldı, şimdi Taliban’la merkezi hükümet arasında bitmeyen bir savaş var. Aslında ABD işgali altında. Pakistan karıştırılmak parçalanmak istiyor. Suudi Arabistan ABD tarafından ele geçirildi, Mısır kukla bir yönetimle ele geçirildi. Aynı oyunlar Cezayir ve Fas için de planlanıyor. Türkiye sıkıştırılıyor.
Bütün bunlar İslam dünyasının perişan durumunu ortaya koyuyor. Dün Bosna, Çeçenistan bu gün Türkistan büyük zulüm altında. Bu zulüm Çeçenistan’da hala sürüyor. Sudan parçalandı.
İslam dünyasının perişan ahvali apaçık ortada. Osmanlı parçalanıp ortadan kalktığından beri dünya rahat yüzü görmedi. Dört kıtaya adalet götüren Osmanlı’dan sonra dünyaya zulümden başka bir şey hediye etmemiş olan Yeni Roma zulmünü her geçen gün artırıyor. Bu Yeni Roma’nın ne olduğunu daha önceki yazılarımızda açıklamıştık. Başta ABD, Rusya ve Çin olmak üzere üç büyük zulüm imparatorluğu.
İşte bu büyük zulüm imparatorluğu eski Roma’yla aynı ruhu taşımakta, sömürü amacıyla dünya halklarını inim inim inletmektedir. Bu sömürünün gizli gücü Siyonizm’dir. Paraya ve parasal bütün araçlara hâkim olan bu gizli güç BM, Unesco, NATO gibi bütün vasıtaları bu amaçla kullanmaktadır.
Küresel medyayı kontrol eden de bu güçtür ve bu medyayı kendi amaçları istikametinde kullanmakta, korkunç zulmünü gizlemektedir. Geçmişte Bosna’da Çeçenistan’da yapılan katliamlar, günümüzde Türkistan’da Filistin’de Suriye’de, Mısır’da sürdürülmektedir.
Önceki yüzyılda Amerika’daki Kızılderililer soykırımı bu gün hala zihinlerdedir. Yeni Roma’nın zulümleri sayılamayacak kadar korkunçtur. Ama bunların hesabı bir türlü sorulamamaktadır. Hele ardından vatanlarından koparılarak uzak ülkeye getirilen zencilere yapılan zulümler hiç gündeme gelmemektedir. Bu yeni Roma’nın refahı sömürüye dayanmakta, bu sömürü de zulümle hükümferma olmaktadır. Afrika’daki kitlesel katliamlar tarihteki yerini almış bulunmakta, sırada hangi katliamların bulunduğu bilinmemektedir.
Osmanlı yıkılıp Roma’nın hortlamasından sonra dünya rahat yüzü görmemiştir. Bu Yeni Roma yıkılmadıkça zulüm sona ermeyecektir. Bu yıkım güçlü bir birlik sayesinde olabilir. Bu zulme karşı birlikte ancak Türkiye’nin önderliğinde olabilir. Mazlum milletlerin uyanışı ve güçlü bir devlet ardında birleşmeleridir ki bu zulme son verebilecektir.
Bunun ilk ışıkları görülmeye başlamıştır. Doların hâkimiyetine son verilmesi Yeni Roma’nın büyük kalesi olan ABD’nin gücünü yok edecek, belki de o gücün parçalanıp, yok olmasına sebep olacaktır. Domino etkisiyle bu yıkım sürecek ve zulmün ortadan kalkmasına yönelik ümit ışığı büyüyerek güneşe dönüşecektir.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 25.8.2018
( Yeni Roma Ve İslam Âlemi başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 23.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.