MİLLİ Eğitimde Yapılan Yanlışlar 2

 


Eğitimi allak bullak eden değişiklikler, denenmeden yapılan değiştirmelerdir. Bu tür değişikliklerle yazboz tarlasına döndürülen eğitimden iyi bir sonuç beklemek hayal. Birkaç başıbozuk bürokrat ve bakanlıkta kendini göstermek isteyen akıl danelerin, bol maaşlı uzmanların işin mutfağından uzak, hiçbir ön araştırma yapmadan aldıkları kararlar eğitimi bir uçurumun kenarına sürüklemiş, oradan aşağı yuvarlamak için fırsat kollamaktadır. 
Siyasetin de parmak attığı bir alan olan eğitim bir milletim kaderiyle oynamaktadır. Siyasiler, karanlık odaklar, kendini bilmez bürokratlar, burnu düşse almayan uzmanlar eğitimi felç etmekten başka bir şey yapmıyorlar aslında. Bütün bu çok denklemli etkilerin allak bullak ettiği eğitim bu gün ortadan kalkmak üzere felçli bir hastadır, ona yapılan her yanlış müdahale sonunu hazırlamaktadır. 
Bütün bu yanlışlar boş, cahil, kültürsüz ve saygısız bir gençlik yetiştiriyor artık bu eğitim. Bu gençlik artık hiçbir işe yaramayan, elinde bir diplomadan başkası bulunmayan, işe girmek için torpil aramaktan başka bir yol bulamayan, bulunca da iş beğenmeyen, beğenir yerleşirse iş yapmayan ve ayrıca verilen maaşı beğenmeyen bir gizli işsizler ordusunun neferi olmaktan ileri gidemeyecektir. 
İşte eğitimimizin hali pür melali budur ve bu gün idarecilerin kara kara düşünmesi gereken nokta da bundan başkası değildir. Bu gün y ve z kuşaklarını yetiştiren bu yazboz tahtasına çevrilen eğitimdir. Ve bu gençlik kuşakları bu gün bazılarının kötü emelleri için nasıl kolayca kullanılabiliyorsa, yarın ne yapacakları, hangi kötü emellilerin hangi amaçları için kullanılacağını bilmek o kadar da kolay olmayacaktır. 
Herhangi bir şeyleri ve herhangi bir konuda herhangi bir düşünceleri de yok bu gençlerin. Eğ itilmişlikleri de yok. Aksine yanlış yerlerde kullanılmaya hazır bir şekilde kurgulanıyorlar ve bekletiliyorlar. 
Özellikle hemen hiçbir şey öğrenmeyen, hatta öğrenmekten nefret eden, hemen hiçbir şey okumayan ve okumaktan nefret eden bir gençlik bu. Araştırmayan ve araştırmaktan nefret eden bir kuşak yetişiyor. Fast food yemekten, eğlenmekten ve kavga etmekten başka bir şey bilmiyor. Cola içmekten bira içmeye oradan içki ve uyuşturucuya terfi eden ettirilen bir gençlik. 
Bu gençlik gazete, dergi ve kitap okumuyor, sadece ve sadece cep telefonuyla yaşıyor, tablet kullanıyor, oyunlar oynuyor, eğleniyor, kafelerde karşı cinslerle buluşmanın yolunu arıyor, sinemaya, bara gidiyor. Kütüphanenin yerini bilmiyor, kitapçıya gitmiyor, kitap almıyor. tv seyrediyor, internetten müzik indiriyor, cet yapıyor, film indiriyor. Her şey kendisi için. Bu gençlik için pek fazla çok seçenek yok. 
Evet bu gençlik bu eğitimin eseri. 
Bu gençlik sorumluluk almıyor, en büyük özelliği bu. Bencil ve egoist, diğerkâmlık bilmiyor. Topluma ve ailesine yararlı olmak diye bir amacı yok. Dünyanın merkezinin kendisi olduğunu sanıyor.

Ahmet Kemal




( Milli Eğitimde Yapılan Yanlışlar 2 başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 19.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.