Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Proğramının katılımcı ülkelere sağladığı bir çok faydalar vardır.
Hanı bir çırak bir elbise diker ve derki elbise dediğin böyle olur derken usta çıkı verir derki bune arkadaş telis gibi üzerinde duruyor.İşte PİSA da böyle bir şey galiba.
Sen eğitim öğretimini beğenirsin de bir de dünya ile birlikte yapılan sınavda durumun nasıl acaba işte bu sorunun cevabını ancak PİSA ile bulabiliriz.
Ben ne kadar hızlı olursam olayım yarıştakiler benden daha hızlı olduktan sonra ne yazar değil mi?
Adamın biri berber koltuğundayken sormuş:saçlarım fazla ağarmış mı? Berber:az sonra tıraşımla birlikte önüne dökülecek göreceksin demiş
Başka bir ifadeyle PİSA şapkamızı önümüze koyup düşünme fırsatını verir
2003,2006 sınavlarına göre Ülkemiz sondan ikinci olduğuna göre demekki bizde kayda değer bir çaba bir inovasyon yok demektir.
Yapılan tesbitlere göre;
1-Zümreleri iyi çalıştıramıyoruz,
2-Dersleri daha çok ezbere anlatıyoruz,
3-Başarısızlığın ana sebebi öğrenci olarak görüyoruz,
4-Soru sorma tarzımız yanlış,
5-Öğretmnlerizin kendini yenileyememe sıkıntısı var,
6-Ülke olarak da eğitim-öğretime bakışaçımız iyi değil malesef
7-Ailelerimiz ,velilerimiz ve kamuoyumuz çok ilgisiz.
Bunlar sorunlarımız sıkıntılarımız çözüm faslina gelelim:
1-Şiddetle Mücadele Eylem Planını uygulamaya çalışacağız,eylem planında belirtildiği gibi Tüm idarecileri,Rehber öğretmenleri,Öğretmenleri ve Velileri belli konularda eğiteceğiz.Diyeceksiniz ki bu çok ciddi bir iş doğrudur ama eğitim öğretim zaten enciddi sorunlarımızdan biri değil mi?Bu eylem planıyla epey mesafe alacağımıza inanıyorum.
2-Toplumla ilgili çalışmalar konusunda İçişleri bakanlığına sunduğumuz bir eylem planı var onun gereğini yapmak lazım eğitim öğretime paha biçilmez bir katkı yapacağına inanıyorum.
3-Zümre öğretmenlerin çalışmalarını aktif hale getireceğiz çünkü öğretme usulünu bilmeyen öğretmenlerimiz var maalesef bir yıllık eğitim öğretimin proğramına kaynaklık edecek bir zümreyi geçiştirecek olursak verimimiz de kısır olur.2003 te bir zümreye başkanlık yaptım 3 saat sürdü fevkelade verimli geçti kıdemli bir öğretmen olarak o toplantıdan çok etkilendim ,yararlandım idareci olduğumdan bu yana o şekilde yapılan bir zümreye şahit olamadım.
4-Okulumuzun misyon ve vizyonu hakkında tüm çalışanlarımızın bilgi sahibi olması ,herkes kendine düşen rolu yerine getirmesi lazım.Bunun için de aynı zamnda yasal olarak da zorunlu hle getirilen stratejik planın okullar düzeyinde gerçekçi bir içerikle hazırlamak gerek.aksi takdirde günlük uygulamalarla okula gidip gelmek başarı getirmez.
Ben eğitim öğretimin içinde bir eğitimci olarak bu çalışmaların zor olmadığına inanıyorum.
5-OGYE ekibinin aktif bir şekilde çalışması okul başarısına ayrı bir katkı getirr.
Başarı dileklerimle hayırlı bayramlar, mutluluklar dilerim.
İnovasyon:Bir mal yada proğram üzerinde ufak tefek değişiklikler yaparak verimli ve çekici hale getirmek anlamını taşıyor.
OGYE:Okul toplumunu temsilen Planlı Okul Gelişimi’nden sorumlu bir ekiptir.
E.KAYA
( Pisanın Avantajları başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 30.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu