Her insanın yaşına,sağlık durumuna ve fiziki yapısına göre kaldırabileceği bir ağırlık vardır.
1...İnsan vardır 50 Kg. kaldırır ve kilometrelerce o ağırlığı taşır.
2...İnsan vardır 50 Kg. 10 metre taşır sonra yorulur.
3...insan vardır 50 Kg.mı sadece kaldırır ve bırakır...
Bizim taşınacak 50 Kg.lık bir kıymetli eşyamız olsa ve yolumuzda uzun mesafeli olsa bunu nasıl birine taşıtırız,tabiki birinci örnekteki gibi bir insana taşıtırızki hedefe sağ salim kazasız belasız ulaşalım,2. ve 3. örnekteki gibi insanlara taşıtırsak hem hedefe ulşamayız hemde kıymetli eşyamızın başına bir kaza gelme ihtimali çok fazla olur neden çünkü o yükün altında ezilir taşıyamazlar değilmi?

İşte dostlar buradan şu sonuca varmak ve sizleri uyarmak istiyorum.Çevremizde bulunan akaraba,dost,arkadaş ve çalışma arkadaşı gibi insanlara, eğitim,anlama kabiliyeti,zeka seviyesi,ahlaki durumu ve sosyal yaşantısı eğer çözebiliyorsak karekterinin durumuna göre bir değer ve yetki vermemiz gerekiyor.Eğer onların kaldıramayacağı ve taşıyamayacağı ölçüde bir değer verirsek belli bir süre sonra onun altında eziliyorlar bu verilen değeri ve yetkiyi taşıyamıyorlar bize ve çevremize zarar vererek bizi çok ama çok üzüyorlar.İlk bakışta onlar suçlu gibi görünüyor fakat onların hiç bir suçu yok suç onlara taşıyamayacakları değeri ve yetkiyi veren bizlerde..ONUN İÇİN DİYORUMKİ PİŞMAN OLMAMAK İÇİN HİÇ KİMSEYE HAKKETTİĞİNDEN FAZLA DEĞER VE YETKİ VERMEYİN LÜTFEN....Sağlıcakla kalın

Hicabi ÇALIŞKAN 24,07,2009
( Pişman Olmamak başlıklı yazı HİCABİ tarafından 24.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.