Bugün İlköğretim ve Ortaöğretimde 2008–2009 Eğitim ve öğretim yılı iyisiyle kötüsüyle, eksiği ile fazlası ile sona erdi. Çocuklarımız karnelerini aldı. Bu karneler çocuklarımız için 9 aylık bir mücadelenin skor tabelası ve ne ölçüde başarılı olmuşlar onun göstergesi olması bakımından onlar için çok ama çok önemli.
Rabbim herkesin çocuğunu kendisine bağışlasın benimde 3 çocuğum var. Bunlardan biri geçen yıl mezun oldu ÖSS ye hazırlanıyor Allah nasip ederse Pazar günü sınava girecek. Bir diğeri Lise 11’e gidiyordu minik kuşumuz ise İlköğretim 5’egidiyordu. İkisi de bugün notlarının nasıl geleceğini bilmelerine rağmen heyecanla okullarına gidip karnelerimizi aldılar. Karneler de başarı derecesini gösteren 1 ile 5 arası rakamlar var. Bu rakamlar sadece çocuğumuzun başarısını ya da barısızlığını gösteren rakamlar değil. Bu rakamlar başta aile büyükleri olarak bizlerin ve çocuklarımızı eğiten ve öğreten çok değerli öğretmenlerimiz inde başarı veya başarısızlığımızı da gösteriyor. O karneler hepimizin karnesi..Öğrencinin,velinin ve öğretmenin. Karnelerin durumuna göre önce veliler şapkalarını önüne koyup bir düşünecek. Ben kaç veli toplantısına gittim? Çocuğumun kaç öğretmeni ile görüştüm? Çocuğuma ne kadar zaman ayırdım? Yetersiz olduğu derslerde yeterli olması için veli olarak nasıl bir çözüm sundum? V.s v.s. bu soruları daha da çoğaltabiliriz. Öğretmenler olarak ta aynı sınıfta aynı şartlarda, aynı yaşlarda ve kesinlikle biri diğerinden aptal olmayan aynı hafızaya sahip bu genç beyinlerin 5 alanına ben anlattım ve öğrettim, 1 alanına da o anlamadı ve öğrenmedi mi diyoruz? Yoksa bu sene derslerine girdiğim sınıfların not ortalamalarına bakıp benim metotlarımı tekrar gözden geçirip kendimi yenilemem lazım mı diyoruz?
Evet, dostlar bu gün karnelerimizi aldık notlarımızı gördük. 2009–2010 eğitim yılında nasıl bir öğrenci? Nasıl bir veli? Ve nasıl bir öğretmen? olacağımızı düşünecek ve kendimizi yenileyecek 3 aylık çok kıymetli bir zamanımız var.Çok beğendiğim bir söz var Hayat bisiklete binmeye benzer pedal çevirmeyi bırakırsan düşersin..daima pedal çevireceksin.Bu eğitim ve öğretim içinde geçerli bir söz hepimize kolay gelsin..sevgi ve sağlıcakla hep başarılı ve mutlu kalın..saygılarımla

12.06.2009 Hicabi ÇALIŞKAN
( Karnelerimizi Aldık.. başlıklı yazı HİCABİ tarafından 13.06.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.