Kongreler Partisi Olma Yolunda

 

Öyle görülüyor ki Saadet Partisi yeniden kongreye gidiyor, kongrede Sayın Numan Kurtulmuş yeniden aday olacak. Saadet Partisinde Sayın Numan Kurtulmuş yeniden Genel Başkan olarak seçilir ve yönetime de yine kendi belirlediği liste kazanırsa, gelecek seçimde Adalet ve Kalkınma Partisinin alternatifi olarak barajı aşıp meclise girebilir, anahtar parti konumuna gelebilir.

 

Bununla birlikte, Sayın Kurtulmuş’a karşı, Erbakan cephesi, Genel Başkanlık için aday çıkaracak olursa, görülen aday çıkaracaklarıdır, o zaman söz konusu adayı seçtirirler. Sayın Kurtulmuş’un bu durumda saltanat heveslisi olan bu partide kalmasının bir anlamı kalmayacaktır diye düşünüyorum.

 

Sayın Kurtulmuş daha neyin mücadelesini verecek, bu arada da Saadet Partisinin adının da artık değiştirilmesinde yarar var, çünkü Parti Erbakanların Partisi, halkın vatandaşların partisi değil, vatandaşlar da artık bunu kabullenebiliyorsa devam eder.

 

Duyumlarıma göre Sayın Kurtulmuş’un referandum için Evet taraftarı olması da statükocuları rahatsız etmekte, onun için eğer yönetim ve Genel Başkan değişirse Referandum da Hayır verilmesi için propaganda yapacakları söylenmektedir. Yani hayırcı cephede yerlerini alacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Sayın Önder Sav’dan (Ankara'nın Elmadağ ilçesine giden CHP Genel Sekreteri Önder Sav, hac ibadetini yapmak istediğini söyleyen Mustafa Ünal'la "Boş ver. Araplara para kaptırma." demişti. Ünal, hacca gitme ısrarını "Niye? Yaşım 80'e gidiyor. Bir ayağım çukurda." diye sürdürünce Sav, "Bakarsın orda Muhammed bırakmaz seni. Buraya göndermez.8 Ağustos 2008) kongre taktikleri almak için görüşme yapabiliyorlarsa onlarla hayırcı cephede bulunmalarını da doğal karşılarım. 28 Şubat sürecinde beşi birlikler vardı, şimdi niye olmasındı, ancak dün mağdur safında olanlar bu gün saf değiştirmiş bir şekilde karşımıza çıkarlarsa şaşırmamak gerekir.

 

Daha askerliğini bile yapmamış mahdum Erbakan, seçilmiş bir genel başkan için ölçüsüzce konuşabiliyorsa ve buna bir dur ne yapıyorsun diyen çıkmıyorsa hırsın boyutlarını varın siz düşünün.

 

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin şeytandan kaçar gibi siyasetten kaçmasının hikmetini görmemek mümkün değil,

 

“Euzü Billahi Minessiyase” demenin tam sırası gibi.

( Kongreler Partisi Olma Yolunda başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 29.07.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.