Gerek inancımızdan gerekse yaşadığımız kültürden dolayı-tanıdık tanımadık herkese karşı-bir yakınlık hissederiz bu sebeple "abi,amca,dayı,yenge,abla,teyze"gibi akrabalık isimlerini çok kullanırız.Ancak  bu isimlerle hitap ettiğimiz kimselerin ne tür tepkiler vereceğini önceden kestiremeyiz çünkü bu isimler bir kan bağı,yatkınlık ve samimiyet  barındırdığı için bazen sakıncalı yönleri de vardır.
"Abla"dersiniz mesala,
"Sen benim nereden kardeşim oluyorsun ayrıca ben yaşlı mı görünüyorum?"diye tepkiyle karşılaşabilirsiniz.Samimiyet barındırır dedim ama bazı kimseler tarafından art niyetle  de  kullanılabilir.Bu  yöntemle insanlara yaklaşarak onları dolandıranlar az değil.


İş arkadaşım vardı  benden birkaç yaş büyük,gırgır olsun diye soruverdim:
- Size teyze diyebilir miyim?
-Hayır  diyemezsin!
- Niçin?
- Anneni tanımıyorum bile.
- Ama ben senin annen ile  babanı tanıyorum.
-Nerden tanıyorsun?
- Orası bende kalsın,tanıyorum işte.

Tutturmasın mı onları nerde gördün,nerden tanıyorsun  diye,baktım  olacak gibi değil,tartışma büyümeden  sonlandırmak istedim:
"Hepimizin babası Hz. Adem,annesi ise   Hz.Havva değil midir?"

"Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız."( Hucurat suresi)
( Teyze Diyebilir Miyim başlıklı yazı berberce tarafından 18.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.