Her şeyin ve her işin kısası makbuldür eğer bir şeyi uzatırsanız o işin kıymeti kalmaz.Misafirliğe gittiniz diyelim ilk üç gün güzel ağırlanırsınız,el üstünde tutulursunuz,hoş sohbetler edilir,ikramda bulunulur sonra ise ev sahibi tarafından uğurlanmaya hazırlanırsınız.
Rahmetli babam:
"Misafirin hakkı üç gün derdi,üç günden sonrası yük olur."
Ben de gittiğim her misafirliklerde babamın bu sözünü hatırlayıp üç günden fazla kalmamaya özen gösteriyorum.
-Gelmişken kal biraz,diyorlar,
- Kalamam işlerim var diyorum
-Sanki dünyanın tüm işlerini sen yapıyorsun,mezarlıktakiler de senin  gibi düşünüyorlardı  ama bak sessiz sessiz yatıyorlar şimdi diyorlar.
- Mezarlıkları ziyaret edeceğim,diyorum ben de.

Bizim toplumumuzda ziyaretlerin ayrı bir yeri vardır,sadece  bayramda değil,akrabalarımızı,ormanlarımızı,hayvanat bahçelerini,mezarlıklarımızı ve hastalarımızı sık sık ziyaret edelim ki onlar mutlu oldukça  bizler de mutlu olabilelim.
( Misafirlik başlıklı yazı berberce tarafından 11.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.