Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş,hangi mesleği yaparsanız  yapın diğer meslekler size  kolay gibi görünecektir oysa her mesleğin bir kolay yolu,pratiği,tekniği olabileceği gibi sakıncalı,ağır ve tehlikeli yönleri de vardır.Bu nedenle "şu iş kolaydır bu iş zordur"demek son derece aldatıcıdır.Bir de 'kolaylık-zorluk' kavramları aslında göreceli konulardır yani işini severek yapanlar için  o  iş kolayken,işini sevmeden yapanlar için her iş zordur,çekilmezdir,işkencedir.

Geçenlerde Elif isimli bir bayan arkadaş katıldı aramıza,boyu posu yerinde,azimli ve istekli.Yanılmıyorsan  yirmi üç yaşlarında ve evli, ziraat fakültesini bitirmiş,neyse Elif kafaya koymuş:" Ben aşçı olacağım."Bir kaç ay sonra yapılacak olan üniversite sınavına  hazırlanıyor harıl harıl.Hedefi aşçı olmakla da bitmiyor "restaurant açacağım."
Lisedeki ergen öğrencilerin hayali gibi sanki,hayal kurmak bedava ve herkesin hakkı,ancak hayatın da bazı gerçekleri var kimseyi poh pohlamaya gerek yok.İnşallah başarılı olur,bizleri utandırır ve açtığı iş yerini ziyaret ederek çayını-çorbasını içeriz,hoş sohbet ederiz.

Dile kolay bu sektörde(otelcilik) on yedinci yılım,sayısız insanlarla karşılaştım,konuşmuşluğum var kimilerinle can ciğer dost olduk kimilerinle bir daha hiç karşılaşmadık.Çalışmaya gelenler:"Ben bu işi seviyorum ve aşcı olacağım."diye başlarlar fakat sonrası meçhul işte kimisi işi bırakır kimi canından bezdirir kimisi de başka mesleklere yönelir.

Bizim işimiz dikkat ve sabır işidir,fedakarlık gerektirir gün gelir evinize aç  gidersiniz,gülebilirsiniz ama bu bir gerçek.Her gün,her zamankinden farklı ve özverili olmalısınız,"bugün de  tuz atmayayım,bugün de az pişsin,bugün de yanıversin,"deme hakkınız yoktur.Ancak gazeteler gibi ömrünüz bir gündür.

Dün Elif ile  departman müdürünün ofisinde karşılaştık,üniformasını giymemişti belli ki yolunda gitmeyen işler vardı,tokalaştık:
-Haklıymışsınız şefim  dedi,her tarafım tutulmuş,konuşacağım şimdi ben bu işi galiba yapamayacağım.
( Elif Dedim Kız Ben Sana Ne Dedim başlıklı yazı berberce tarafından 1.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.