"Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum."

Evet değerli dostlarım usta  şair Orhan Veli Kanık "Anlatamıyorum" adlı bu kısa şiirinde bizleri bazı gerçeklerle yüzleştirip düşünmemizi ve kendimize  çeki düzen vermemizi istiyor;bir yer var,her şeyi söylemenin mümkün olduğunu fakat anlatamadığını...

Ölüm hakikatlerin en hakikatidir.

Ölüm haktır, Haktan'dır.

Ölüm müstehaktır tüm canlılarda adaletin tescilidir.

Ölüm bir sondan ziyade bir başlangıçtır.

Adınız,şanınız,paranız,yaşınız,makamınız,tahtınız...Kelimelerin anlatmakta yetersiz  kaldığı bu gerçeği,unutmadan ve unutturmadan her anımızı yaşamalıyız ki kaybedenlerden olmayalım.Soğuk,acı,hüzün verici bir kelime olsa da ölüm,bizleri Allah'a kavuşturan bir köprü görevi gördüğü için içimizi  ısıtmalıdır;bilmeliyiz ki mutlu olmaya,gezip tozmaya,yiyip içmeye,çalıp söylemeye,har vurup harman savurmaya,kırıp dökmeye,sövüp saymaya  gelmedik bu dünyaya,niçin geldik,iyilikle heybemizi doldurmak için.

Geçimini seyyar satıcılıkla sağlayan ve uzun süredir  kanser tedavisi gören komşu abimizin ölüm haberini aldım bugün akşam üzeri.Evlerinin önünde bir kalabalık,bir telaş,bir ağıt...Selam vermeden,konuşmadan ve hal hatır sormadan  asla geçmezdi yoldan,kimseye zararı dokunmayan kendi halinde bir abimizdi,evde canı sıkıldığını bu yüzden sürekli gezmek istediğini söylemişti hatta son karşılaşmamızda: "Çok yoruluyorum artık  eskisi gibi yüreyemiyorum."demişti ve derken de sanki birisi kovalıyormuşcasına nefes nefese kalmıştı.

Rahmetli abimizin hep kendine zararı oldu ve bir tek kötü alışkanlığı vardı onu da bırakamadı:sigara.Ne eşini dinledi ne çocuklarını ne doktorları,varı yoğu sadece bu illetti,bazen yemek yemediği su içmediği gün oluyordu ama  sigara içmediği gün olmuyordu.

Allah'tan tüm ölmüşlerimize rahmet,kederli ailesine baş sağlığı diliyorum,güle güle mahallemizin temiz kalpli ve  ağır abisi.

( Anlatamıyorum başlıklı yazı berberce tarafından 21.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.