Askerlik  muayenesi için evrak listesi vermişlerdi bir kaç tane vesikalık  fotoğraf,nüfus kayıt örneği,sabıka kaydı,kimlik,diploma ve fotokopisi.E-devletten evrak  çıkarmak yoktu o yıllarda,ilgili makamlardan ücret  karşılığında çıkartıyorduk,sabıka kaydını  5 liraya  çıkartığımızı hatırlıyorum sonra ücretsiz oldu tabi.

Neyse anlatmak istediğim mesele şu:İstenilen evrak listesinin son maddesinde diploma ve fotokopisi yazıyordu, "ve" bağlacı konuşmalarımızda ve yazılarımızda en sık kullandığımız kelimelerdendir,birliktelik anlamı katar; "veya" bağlacı ise bize tercih hakkı tanır,ikisinden birini seçeriz.

Heyecandan mıdır yoksa dalgınlıktan mıdır  nedir "ve"nin anlamını  unutarak sadece diplomanın fotokopisini götürmüştüm askerlik şubesine,köyümüzden ilçe yaklaşık kırk beş dakika falan sürüyordu.
Sıra bana gelmişti,uzattım elimdeki  evrak dosyasını  kapıdaki görevli asker arkadaşa,tek tek kontrol ederek bana baktı:
- Sen ne mezunusun?
-Lise.
-Hangi  lise?
- Hisarcık  Çok Programlı Lisesi.
- Bölüm...
- Eşit ağırlık.
- Diplomanın aslı yok muydu?
-Var.
- Neden  getirmedin o zaman,seni içeri gönderirsem geri gönderirler evrağı eksik diyerek,diplomanı  getir!

Çaresizlik çok kötü bir duygudur,belediye otobüsü sefer yapıyordu köyümüz ile ilçe arasında  aileme telefon  ederek (cep telefonum da yoktu, telefon kulübesinden) diplomamı göndermelerini istemiştim,beraber gittiğimiz arkadaşlar muayenelerini olup çarşı pazarda gezerken ve ben, mesai bitimine kadar  otobüsün yolunu gözlemiştim.
( Ve Bekledim başlıklı yazı berberce tarafından 10.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.