İSRAFLAR  ÖNLENMELİDİR

Ahmet AYAZ

  Ahmet AYAZ

Gaziantep  Güneş Gazetesi 19-12-2023

…………………………………………

       Saygı değer okurlarım, yeri geldikçe söylüyorum. 1976 yılından 1980 yılına kadar ulusal gazetelerden “Yeni Asya” ile “Hergün” gazetelerinde şiir ve nesir yazılarım yayımlandı. Bir arpa boyu yol almasam da, insanlarımızın huzuru ve güveni için, devletimizin güveni için yazıyorum  ve yazmaya devam edeceğim. İlk memuriyetim sağlık da olduğu için, sağlıktan söz etmek istedim.

       1980 li yıllarında Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde hizmet aracı olarak bir tane jip vardı. Bu jip ile sağlık müdürü kuruluşları denetlemeye giderdi, saha teknisyenleri nüfus planlama işlerine, sağlık memurları ise köylere aşıya giderlerdi.

       1984 tarihinde Turgut Özal Başbakan oldu. Rahmetli Kenan Evren Paşanın bütçede biriktirdiği paralarla, öyle bir savurganlık yaptı ki, sağlık Müdürlüğüne şubeler açtı, her şube müdürüne bir tane sıfır hizmet aracı, bir de şoför verdi. Bu devlet büyük devlet dedi. Çünkü 451 mebusun ve 51 Senatörün maaşları bütçede birikti. Sözü fazla uzatıp, konuyu dağıtmak istemiyorum. Sayısız köylerimiz belediyelik olmuştu. Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunları kaldırıp merkeze bağlayınca, bas bayağı bir temizlik oldu, devlet bütçesinin yükü azaldı. Fakat 451 Millet Vekili sayısını ne kafa ile , hangi akla hizmet ederek 600 yaptılar. İnanın bir türlü aklım almıyor. Aklıma Tevfik Fikret’in yiyin efendiler şiiri  geliyor. Bunlar devlet bütçesine ömür boyu birer kamburdurlar.

       Şimdi burada sözü uzatmadan asıl konuya gelelim. İl ve İlçelerimizde, muhtarlıklarla vatandaşımızın hiç bir işi yoktur. Söz konusu il ve  ilçelerimizde muhtarlıkların kaldırılması, devletimizin yükünü azaltır diye düşünüyorum. Hem de bana göre bu bir israftır. Ülkemizde israf,  önlenmelidir. Eğer mebus olsam, bu konuda önerge vermez isem namerdim. Ancak bu konuda Gaziantep Millet Vekillerinden Sayın Eyüp Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik, Melih Meriç ve Sermet Atay gibi vekillerimize  telefonlarından özel mesaj yolladım. Ne olur? Sayın Millet Vekili dostlarım, devletimizin faydalarını dikkate alsın, bana gücenmesinler. Aslında  Millet Vekili sayısı da 251  olmalıdır desem, vekillerimiz çıldırırlar. Çünkü seçilme şansları azalıyor.  Onlar için bütçenin yükünün azalması önemli değil. Kendilerinin  tekrar seçilmeleri önemlidir. Ama millet vekili sayısı 251 e, düşmelidir.  İnşallah bu teklifim Büyük Millet Meclisine sunulur ve gereği düşünülür diyorum. Çünkü il ve ilçelerimizde muhtarlarla hiç bir kimsenin bir işi yoktur. O zaman muhtarların gereği yoktur.

       Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Halk müziği sanatçımız İbrahim Tatlıses bir konuşmasında dedi ki, “Bazı eskimiş yasalar, çürümüş tahtalar üzerindeki paslı çivilere benzer. Bunlar sökülüp atılmalıdır” demişti. Bu yasalar da eskimiştir. Değişmelidir,  yukarıda da dediğim gibi, israf önlenmelidir. İsraf önlene ki, devlet bütçesi güçlene, devletimiz fakir vatandaşlarına  ulaşa.

( İsraflar Önlenmelidir başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 19.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.