NİZİP'DE BİR  FİDAN  SAYIN  VARDI


 Ahmet AYAZ

Ahmet AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi 24-10-2023

……………………………………….

 

       Gaziantep’in Nizip İlçesinde Zübeyde Fidan Sayın İlkokulunun, Zübeyde Fidan Sayın Ortaokulunun olduğunu yeni öğrendim.

       Yanılmıyorsam 1993 tarihi idi. Gaziantep İl Sosyal Hizmetler  Müdürlüğünde Şef Kadrosunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordum. Ömer Şahin Sayın adında bir elektrik mühendisi  müdürlüğümüze  uğrayarak bir dilekçe verdi. “Annemin fıstıklığını, Pasajdaki dükkanlarını, ağabeyim Osman Sayın kullanıyor: Biz bir şey demiyoruz, bize hisse de vermiyor. Ben hisseme düşen fıstık ağaçlarını ve pasajdaki dükkanları Gaziantep  İl sosyal Hizmetler Müdürlüğüne  bağlı Çocuk Yuvasına bağış yapmak istiyorum” diye.

       Biz Sosyal Hizmetlerin ilgili personeli olarak, Nizip’te Osman Sayın Beye uğradık. Osman Sayın  Bey bize “Bey Efendiler, pasaj yerinde duruyor, dükkanlar da yerinde duruyor, fıstık ağaçları, fıstıklarda yerinde duruyor. Şu anda fıstıklar da toplanıyor. Gidin, gezin inceleme yapın “ dedi.

       Biz önce pasaja gittik, pasajın içine girdik. Sol taraftan dükkan işletenlere sormaya. “Bu dükkan sana mı ait? Kaç TL kira ödüyorsun? Diyerek” Sorduğumuz kişiler ne kirası? Biz kira ödemiyoruz şeklinde cevap alırken, sol tarafın sonuna geldik. Bir yaşlı adam bize birer hasır kürsü göstererek ağladı. Kardeşim, her ayın sonunda Rahmetli Hacı Fidan Sayın bu dükkana gelir, şu oturmuş olduğunuz hasır kürsülerin birisine otururdu. Pasajdaki dükkanların hep’sinin elektrik, su ve telefon faturalarını toplatır, Hesaplattırır, paralarını yekun olarak verip bu paraları, yatırmaya bir adam gönderirdi. Beklerdi, adam makbuzları yatırıp döndükten sonra, makbuzları sahiplerine dağıtır, onda sonra Allaha ısmarladık diyerek pasajı terk ederdi, diyerek  gözlerinden yaş döktü.

       Biz tekrar Osman Sayın beye dönüp durumu anlattıktan sonra, yüzünü bana çevirerek “Fıstıklıklara neden gitmediniz? Niçin görevinizi tam yapmıyorsunuz? Dedi. Biz fıstıkları toplatıyoruz, annem Zübeyde Fidan Sayın’ın fıstıkları dağıttığı fakirlerin biz de, isim listeleri var. Annem sağ iken fıstıklarını kime dağıttı ise, biz de onlara dağıtımını yapıyoruz” dedi.

       Böyle hayır sevenlerimizin Allah eksikliklerini vermesin, sayılarını çoğaltsın diye Allah dua ediyorum. Bu gün burada, Zübeyde Fidan Sayın Hanım efendiyi saygı ve rahmet ile anıyoruz. Ben daha öncede sohbet köşemde, adından söz etmiştim Rahmetlinin. Mekanı Cennet olsun diyorum.

( Nizip De Bir Fidan Sayın Vardı başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 24.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.