HAVADAN  SUDAN

    Ahmet  AYAZ

Ahmet AYAZ

Gaziantep  Güneş Gazetesi 21-11-2023

………………………………………………..

 

       Kötü insanların kötülükleri, davranış bozuklukları , kafamı karıştırıyor. Medeni insan seviyesinde yaşamaya, bir türlü alışamıyoruz. Bu sebepten de, bugün yine, havadan, sudan yazmaya başladım.

       En kötü insan kimdir sorusu, belki size mantıksız gelecek,  ama  inanın bu kötü insanların devletimize ve millimize verdikleri zararları  düşündükçe, ne yapacağımı bilemiyorum. psikolojim bozuluyor. Bu sebepten de, sizler ile paylaşmak istiyorum. Sevgi paylaştıkça büyür, acılar paylaştıkça azalır kanaatindeyim.

       Dünyanın en kötü insanı kimdir? Deseler, siz de bilirsiniz.  devlete ve millete zarar veren, daha ziyade ekmek yediği kurum ve kuruluşa zarar veren, insan kılıklı yaratıklardır. Bir de iyilik ile kötülüğü biri birinden ayıramayan yaratıklardır.  Allah onları ıslah etsin diyeceğim. Başka bir söz bulamıyorum.

         Bir de şunu söylemek istiyorum. Hayat kadınlarına ve hayvanlara çok haksızlık ediyoruz. Birisi bir yanlış yapsa, edepsizlik yapsa, biz hemen hayvan mısın? Diyoruz.  Ne ayıp, nasıl bir vicdansızlık? Öyle insan kılıklı yaratıklar var ki, bunlara hayvan dersek, o mübarek yaratık hayvanlara haksızlık etmiş oluruz, hakaret etmiş  oluruz.

       Geçmişte hayat kadınından doğma bir hukukçu vardı. Bu hukukçunun adı aklımda, fakat buraya yazamayacağım. Çok zaman oldu, hakkın rahmetine kavuşalı. Mekanı Cennet olsun. Durumu zayıf olan vatandaştan, dosya parasını alır, avukatlık ücretini almazdı. Etrafıma bir baktığımda, insan kılıklı, insan artıklarına rastlıyorum. Devletin de, milletinde başına belalar. Allah belalarını versin diyeceğim ama, Allah hiç kimsenin bu Dünyada belasını vermiyor. TEDAŞ kaçak elektrik kullananları kontrol etmekten aciz. Eskiden TEDAŞ kaçak elektrik kullananları kontrol için üç-beş kişilik bir ekip çıkarırdı sokaklara. Nicelerinin elektrik sayaçları sökülüp götürülürdü.  Günümüzde duyduğuma göre TEDAŞ uyuyormuş. Onları görevlerine davet ediyorum. Devletimize milletimize yazık, lütfen  oturarak maaş almaktan, uzak dursunlar, görevlerini yapsınlar diyorum. Kaçak elektriklerin farkını  zam yaparak kurtarıyorlar. Burada namussuzların cezasını  namuslu adamlar çekiyorlar. Ülkemizde namuslu yaşamak çok zor oldu. Şu ilginç olayı da sizler ile paylaşmak istedim. Adam TEDAŞ dan işten atılmış veya emekli olmuş, sanayide elektrik sayaçlarını kaçak bağlıyor, elektrik sayaçları çalışır gibi görülüyor, fakat makbuz vermiyor. Bir çok apartmanlarda da öyle olduğunu duyuyorum. TEDAŞ görevlileri bu gibi konulara lütfen eğilsinler istiyorum. Allah ve vicdan korkuları var ise.

     

( Havadan Sudan başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 20.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.