Öbür taraf diye anlatılan var mı bilemiyorum. Umut ederim ki vardır. Bu dünya çok adaletsiz! Bu adaletin bir yerde sağlanması gerekiyor! Bu adalet denen şeyin, bu fani dünyada sağlanamayacağı çok açık! Fani dünyada çok kötü olan insanlar cehenneme gidecekler! İyi olanlarda cennette! Bana anlatılan böyle. Bana öbür dünyayı anlatanların yalancısıyım! Öbür dünyada cennette ve cehenneme gidenler belli olduktan sonra şöyle bir olan yaşanabilir.

Cennettekiler; sonsuz zamandan, sonsuz bolluktan sıkılıp, cennette bir isyan başlatsalar! İnsan çok nankördür! Her şeyden sıkılır… Sonsuz zamandan… Sonsuz bolluktan… Hurilerden sıkılıverir. Hurileri bırakıp şeytanla sevişmenin derdine düşer!

Cehennemdekiler rahattır. Ne versen kabul ederler. Tanrı, şeytan, melek hepsi ile iletişimi kesmişlerdir! Kendi dünyaları yaratmışlardır! Sonra bir telaş olduğu görürler. Sonra cennetteki isyanı öğrenirler. Tanrı sıkıyönetim ilan etmiştir! Melekleri ile birlikte isyanı bastırmaya çalışır! Bu kargaşanın içinde, cennetten gelen bir ulak, cehennemdekileri isyana davet eder!

Cehennemdekiler huzurludur. Kurulu bir düzenleri vardır. Bunu kaybetmek istemezler. Cennettekileri sevmezler zaten! Cennettekiler, cehennemdekileri her zaman küçümsemişlerdir! Bu isyana destek vermezler!

Bu gören Tanrı cehennemdekileri ödüllendirilmek ister! Cehennemdekiler delikanlıdır! Tanrı’dan gelen ödülü reddederler! 

   Sonunda kaybedecekleri anlayan cennettekiler, Tanrı’dan özür dilerler. İsyan biter. Tanrı affeder. Ama bu isyanı Tanrı insanlara anlatmaz!

Sıradan bir faninin; hayal gücünü kullanarak yazdığı satırlar olarak kalır.

( Cennetteki İsyan başlıklı yazı Yusuf Tümer tarafından 9/9/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.