"Politika nerede yapılır?"diye sorulsa kimisi mecliste der,kimisi  siyasi  partilerin  binalarında der oysa en iyi ve en güzel  politika; eski ismi berber dükkanı,modern ismi kuaför ve eski ismi kahvehane modern ismi cafe olan yerlerde yapılır çünkü buralara  eşin dostun gelebileceği gibi birbirini tanımayan her kesimden ve her görüşten  insanların yollarının kesiştiği yerlerdir,sohbet edilmeye,çözüm üretilmeye ve dedikodu yapılmaya müsait mekanlardır.

"Asgari ücretlinin yaşama tutunması çok zor,ev kiraları durmadan yükseliyor böyle giderse  evden çıkıp çadır kuracağız."

"Emekliler emekliyenler... Ara zam gelecekmiş bizim maaşlara ama sadece bizim maaşa  gelmiyor ki ara zam."

Faturalar,vergiler,sigortalar,harçlar,döviz ve akar yakıt,hepsi bir olmuş Zebani gibi üzerimize  saldırıyorlar."

Düşünden edemiyor insan,berber, ücret tarifesini tam aynanın karşısına asmış çerçeve içerisinde,"kimse  traş ücretini sorup sinirimi bozmasın,"demek istiyor galiba.

O da zam yapmış,yapmasa şaşardım zaten adet haline geldi bu iş,nasıl olsa yılda iki sefer asgari ücrete zam geliyor ve diğer zamları tetikliyor doğal olarak.

Yaşlısı da genci de keli de aynı ücreti  ödüyor keşke "adalet" kelimesini tüm iş yerlerinin kapısından ziyade gönüllerin içine yazabilseydik...
( Politika başlıklı yazı berberce tarafından 17.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.