‘’Ölmek bir sanattır…’’(Alıntı)

 

Durağan.

Olağan dışından da öte.

Sözcüklerin aksinde saklı o sessizliğin yankısı

Ve içre dönük bir uhde.

 

Maviden tümleç, kırılgan özne emir kiplerinin de himayesinde yaşam ve söylenmeyi reddeden her türkü her nota.

 

Bir sarkaçsa şiir, sanatçının hası mı şair?

 

İklimler yandan çarklı ikilem yüklü ruhların doğuşu ve batmayışı yoksa mutluluk hakkı tanırdı evren bana.

 

Sağdıcım ve yoldaşım: rotam, kayıp güzergâhım ve duyulmaz iniltileri içimdeki iklimin aşkın yoluna baş koyup taşlandığım oysaki taçtan bilmiştim ben aşkı ve şiiri ve öksüz cümlelerim ölümüne sevsem ne ki sevilmeyi ve sevmeyi reddeden bunca insanın üstüne konmuş bir yük gibi kayıp mizacım kayık şirazem aşkın notası ve rotası özlem bazen basireti bağlanan bir duyguya öykünüp dile getirmekten kaçındığım çok şey saklı içimdeki yıkık şehirde.

 

Şiirin ruhunu giyindim ve saçlarım dağınık. Ayaklarım kanamış koşmaktan ve batan kırıkları yüreğimin nasıl da savrulmuş dört bir yana.

 

O halde elinizden gelenin de fazlasını yapın ve daha çok daha çok yakın canımı.

 

Harlandı sözcüklerim üstüne döktüğüm kızgın yağ gibi gözyaşlarım ve söyleyin lütfen söylemeyin ya da:

 

Hak ettim mi olup biteni ve hak ettiğim bu sevgisizliği daha nasıl tahammül edeceğim yazmadıktan sonra ve sevmedikten sonra turşusunu mu kuracağım yüreğimin ve kalemin ve tezat yönlerde saklı olduğum bu bilinmeze ezelden beridir mi kayıtlıyım ben?

 

Bilemediğim bir de bilediğim.

 

Ne hacet aşka siz ki içinizdeki siste kayıp bir şehir gibi kardeş şehirlere de ihanet ettiniz.

 

Yansızım. Yaşsızım. Yassız olsaydım keşke belki de içimdeki yassı adadır idamın fermanımın saklı olduğu ve anamın da ak sütü kadar helaldir benim içten gelen masum sevgim ve artık dillendirmeyeceğim hiçbir maruzatımı biliyorum artık sonsuzluğa kadar kabul görmeyeceğimi…

 

Ne hacet!

 

Ne de gam!

 

Yalnızlığın alyuvarlarında söndü akı yüreğimin bense seferi bir acıdan nasiplenip seyyah yüreğimle diktiğim binlerce cümleden sonra sanmayın da sakın susup bir kenara çekileceğimi…

 


( Harlandı Sözcüklerim... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 29.01.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.