Bildiklerim bilmediklerimi sorguluyor içimin ahkâmlarında ve körebe acılarla hemhal, ben sükûnetime vakıf dünümle mi ne oyalanıyorum?

 

İçimin bahtiyar imlerinde yarım ağız göçebe ruhumun da kıblesinde hazır ola duruyorum: huzurun albenisine tutsağım ve aklımın hücrelerine tek tek mil çekiyorum.

 

Bir gülümseme armağan etse tabiat, demenin ötesinde şiar edindiğim acıdan mı ne nasiplendiğime biat, ben sadece içimin kıyıma uğramasında, basireti bağlanmış mutluluk nameleri serpiyorum yine o boşluğun hicvinde ben gölgemi sadece gölgemi ihbar ederken.

 

Ne d/okunaklı diyenlerin yalancısıyım.

 

İçimin hümayun beyitlerinde un ufak olmuş mutluluğun kırıntılarına talip iken tabir edemediklerimle tatmin edemediğim insanoğluna nasılsa mutluluğumu zimmetliyorum sanki dün gibi.

 

Hâsıl olan o boğucu hava.

 

Nemli yeryüzü ve nemli beyitler.

 

İçimin pervasızlığında dokunaklı bir sure tadında yine içmeye doyamadığım kederin kaderle olan ittifakına bin bir kulp takanlara inat, ben sadece sevdiklerime binaen ve bunca sevgisizliğe inat bir tohum daha atıyorum gönül bahçeme ve suluyorum yine gözümün neminde yeşeren beyitlere göz kırpan bir melekten aldığım neşeyi an’a yayarken aslında darmaduman edilmiş hırpani zamandan da almak adına intikamımı, demekten imtina edip bir çocuk kadar nazlı ve niyazlarımda saklı kim ise sadece Tanrı ile olan gönül birlikteliğimde rivayetlerini sonlandırıyorum iblisin.

 

Aşka nazire eden şiirlere düşüp de yolum ve imkânsızlıkla eriştiğim gönül haneme sayısız çentik atıyorum.

 

Kurduğum içimin alarmı.

 

Zararı kendime aslında zanların nasıl da muteber dokunuşlarla zamirlere yüklendikçe yüklendiği…

 

Kursağımdan geçmeyen tek haram sevgi hem bu, değil mi hayatla olan irtibatımda beni maneviyata tutkulu bir kul yapan…

 

Göl durgunluğunda geçen ömrün hazan çılgınlığı aslında zararsız nöbetlerden düşen payıma ve anlama zorluğu çekenlere de artık itibar etmediğim belki de anlatmaktan bitap sadece satırlarla ettiğim hasbıhal sayesinde kurguladığım mutluluğun izdüşümü: belki bir feryat kimine göre lakin içimin depreşen hüznüne de bir ırmak ve bir katkı…

 

Öbür gözümde eksik bir yaş var madem ve derken transfer ettiğim yaş’a müdahil bir yas gerginliğinde ben kendi yasamı yazmaktan şeref duyduğum ve her halükarda yüce Yaratana tabi olduğum…

 

Hürmetine binaen hüznün ne çıkar ki günlük ve anlık sitemlerin muhatabı sadece kendim iken? Yetemediğim ne çok insan ve ben yetinmeyi öğrenmişken, içimin imkânsızlıklarında kim bilir kaçıncı dalya kaçıncı mevsim kaçıncı kaptı kaçtı?

 

Zorluklar…

 

Göreceli sağanaklar aslında haneme yağan ve tepemde volta atan kendi halinde bulutlar ve yine ve yeniden gölgemi ihbar ettiğim…

 

Tutsağı olduğum ne çok duygu ne çok katmerli hicran ki aslıma vakıf olsam da ve dünüme tezat bir kerrat cetvelinde büyüyen sayılardan yok ki farkım.

 

Çarptıkça büyüyen o sonsuzluk aslında artı sonsuzluğun eksi sonsuzluğa düşmanlığı belki de tam tersi ve içimdeki düşman yine kuru başıma varlık addedilen benliğimle kim ise sükutu hayale uğrattığım belki de ilk sırada yüce Yaratan ve ben, defolu kimliğimle hala katsayımı arttırmak adına dişimi tırnağıma takıp günümle ve kendimle kavgalı yine bendimden taşmanın verdiği coşkuyu günlere yayarken…

 

Haznesinde ne saklı ise fıtratın.

 

Öbek öbek hiçlikle kurgulanmış varlık addedilen o muğlâk nesne.

 

Bir somut bir de soyut ne çok ritüel.

 

Kazanım babında kaybettiklerimle içli dışlı derken gonk vurup da güne kaldığım yerden devam etmenin verdiği azap ya da mutluluk… kim bilebilir ki?

 

 

 


( Gölgemi İhbar Ettiğim... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 7.07.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.